Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ η 14η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς που πραγματοποιήθηκε στους Βώρους του Δήμου Φαιστού.

Εδώ και 26 χρόνια η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για την τοπική οικονομία της Κρήτης, που εκτός των διοργανωτών της Γεωργικής Έκθεσης, συμβάλλουν και συμμετέχουν ενεργά, ο Δήμος Φαιστού, η Αναπτυξιακή Εταιρία Πιτσιδίων Ματάλων, η Εταιρία Ξενία Φαιστός, η Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώρων και η Α.Ε. Φαιστός.

Την Έκθεση επισκέφτηκαν πλήθος κόσμου και τις τέσσερις ημέρες που διήρκησε, ενώ οι 54 εκθέτες φιλοξενήθηκαν στις νέες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις.

Στην Έκθεση, συμμετείχαν, ως επί το πλείστον, φορείς και επιχειρήσεις τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, άριστης ποιότητας, αλλά και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα και προϊόντα.

Κάθε περίπτερο, που είχε στηθεί στο χώρο της Έκθεσης, με τη δυναμική παρουσία του, έδωσε το στίγμα και τον χαρακτήρα της τοπικής παραγωγής, των αγροτών και των φορέων της περιοχής.

Στο περίπτερο του Δήμου Φαιστού, οι επισκέπτες για μια ακόμη φορά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου για την ανάδειξη και τη διαχρονική προβολή του τόπου μας, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την παραγωγή, τα αξιοθέατα, αλλά και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς.

Επίσης, φιλοξενήθηκαν πλειάδα τοπικών προϊόντων, υψηλής ποιότητας, τα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να γνωρίσουν από κοντά, να ενημερωθούν γι’ αυτά, αλλά και για να λάβουν πληροφορίες για κατ’ ευθείαν επαφή με τους παραγωγούς κι επιχειρηματίες, προκειμένου να κλείσουν παραγγελίες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της 14ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς, ο Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαιστού κ. Β. Πρωτογεράκης αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και τους διοργανωτές, επισήμανε πως: «η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Δήμου Φαιστού, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Στα πολλά χρόνια πραγματοποίησής της, έχει αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, αναγνώριση, αποδοχή και πιστούς στο ραντεβού τους, εκθέτες αλλά και επισκέπτες.

Πέρα από τον προφανή στόχο της προβολής των τοπικών προϊόντων, η γεωργική έκθεση δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στο Δήμο Φαιστού, καθώς αποτελεί ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της Κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η Μεσαρά μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο».

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μ. Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη αναφερόμενη στη συγκεκριμένη έκθεση τόνισε πως: «δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, ενώ αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο και για τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος, προωθώντας τα ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Τα πολύτιμα οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους επισκέπτες, αποτελούν μια ευκαιρία ανάπτυξης και διεξόδου από την κρίση και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν και στο μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν και εργάστηκαν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση με ιδιαίτερη επιτυχία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook