Αναζητάτε ήλιο, ατέλειωτες παραλίες και όμορφες παραλιακές πόλεις για την επόμενη σας απόδραση; Η Μεσόγειος έχει όλα όσα ζητάτε, αποτελώντας τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό!

H παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner μας παρουσιάζει εννέα μοναδικούς μεσογειακούς προορισμούς, που δεν πρέπει να χάσετε το φετινό καλοκαίρι και συμπεριλαμβάνει και το πανέμορφο νησί της Κρήτης!

Ανακαλύψτε τους:

Languedoc-Roussillon, Γαλλία

\"\"

Συγκεντρωμένη σε μια αρκετά μικρή έκταση, αυτή η μεσογειακή περιοχή της Γαλλίας διαθέτει μια σειρά από ενδιαφέρουσες πόλεις και κωμοπόλεις για να εξερευνήσετε. Στο ηπειρωτικό της κομμάτι
θα βρείτε την παραμυθένια, οχυρωμένη πόλη της Καρκασόν, μαζί με την κομψή πόλη του Μονπελιέ.

Οδεύοντας προς την ακτή, κάντε μια στάση στο Περπινιάν, και το γραφικό λιμάνι-πόλη της Collioure με το ενδιαφέρον μείγμα της γαλλικής και της ισπανικής κουλτούρας. Τέλος, η Languedoc-Roussillon είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή του κόσμου!
 
Cadiz, Ισπανία

\"\"

Μια περιοχή, που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα από τους περισσότερους ταξιδιώτες, η Cadiz είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις και επαρχίες της Ανδαλουσίας. Από την κεντρική παραλία της μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στα πολύχρωμα κτίρια της πόλης και τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της με τον κίτρινο τρούλο. Χαθείτε στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινά τάπας και την ιστορία της πόλης.

Cinque Terre, Ιταλία

\"\"

Τα πέντε χωριά της ιταλικής Ριβιέρας στο Cinque Terre, τα Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore ατενίζουν την Μεσόγειο, χτισμένα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες. Αν σας αρέσει το καταπληκτικό ιταλικό φαγητό, ο παραδοσιεακός τρόπος ζωής και οι βοτρσαλωτές παραλίες, θα απολαύσετε μια απόδραση σε αυτά τα όμορφα χωριά.

Μαγιόρκα, Ισπανία

\"\"

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι και κυρίως η Μαγιόρκα, αποτελούν μια σταθερή αξία για τους τουρίστες, που αναζητούν τον ήλιο και τη θάλασσα, λόγω της ακτογραμμής τους. Υπάρχουν μεγάλα παραλιακά θέρετρα, όπως η Alcudia και η Palma Nova και παραδοσιακά ψαροχώρια όπως το Cal Figuera, ωστόσο, αν περιηγηθείτε στην ενδοχώρα θα ανακαλύψετε την όμορφη ύπαιθρο με τους όμορφους ελαιώνες και αμπελώνες.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

\"\"

Αυτή η εντός των τειχών πόλη είναι ένας λαβύρινθος από μαρμάρινα δρομάκια και κτήρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Υπάρχουν πολλές πανέμορφες παραλίες και νησιά για να δείτε αν αποφασίσετε να βγείτε έξω από τα τείχη της πόλης και μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ μέχρι τα βουνά και να θαυμάσετε τα καταγάλανα νερά και το ειδυλλιακό τοπίο.

Κορσική, Γαλλία

\"\"

Έχοντας αποφύγει την υπερβολική ανάπτυξη σε σύγκριση με πολλά άλλα νησιά της Μεσογείου, η Κορσική εξακολουθεί να διατηρεί την αίσθηση της απομόνωσης. Το νησί διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη και ένα πανέμορφο τοπίο. Παρά το γεγονός ότι ανήκει επίσημα στη Γαλλία, ο πολιτισμός της Κορσικής είναι έντονα μοναδικός, με τους ντόπιους να διατηρούν το παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Αδριατική Ακτή, Μαυροβούνιο

\"\"

Οι παραλίες του Μαυροβουνίου αποτελούν έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς ταξιδιού στην Ευρώπη. Επισκεφθείτε την εντός των τειχών πόλη του Κότορ ή ανεβείτε στο κοντινό οχυρό για να απολαύσετε την καταπληκτική θέα στην πόλη και τη μαρίνα. Εναλλακτικά, ακολουθήστε τη διαδρομή κατά μήκος της ακτής και περάστε μια ημέρα στην παραλία θαυμάζοντας το όμορφο Sveti Stefan, ένα πρώην ψαροχώρι που έχει μεταμορφωθεί σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Κρήτη, Ελλάδα

\"\"

Τα 1000 χλμ ακτογραμμής της Κρήτης, έχουν μετατρέψει το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε και δικαίως. Το νησί διαθέτει μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία από ωραίες παραλίες και απίστευτες οροσειρές. Οι πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου έχουν μια γοητευτική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και έξω από την πρωτεύουσα (Ηράκλειο) θα βρείτε τα ερείπια του μινωικού ανακτόρου της Κνωσού.

Ακτές του Ιονίου, Αλβανία

\"\"

Μπορεί να μοιάζει μια επιλογή – έκπληξη για πολλούς, δεδομένου της φήμης της Αλβανίας ως αφιλόξενης χώρας κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής εποχής, αλλά αν εξερευνήσετε την παρθένα ακτογραμμή της, κατά μήκος της ακτής του Ιονίου θα καταλάβετε γιατί αξίζει την προσοχή σας. Τιρκουάζ νερά και ένα εντυπωσιακό ορεινό τοπίο συνθέτουν το σκηνικό, μεταξύ των πόλεων της Αυλώνας και των Αγίων Σαράντα. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook