Πριν λίγες μέρες το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών προχώρησε στην υποβολή μιας σειράς τολμηρών και επεξεργασμένων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση και έξοδο από την κρίση που μαστίζει κοινωνικά και οικονομικά την Ελλάδα. 
Το κείμενο υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια αλλά και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 
Για πρώτη φορά υποβλήθηκε ένα ολοκληρωμένο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομολογικό κείμενο που αποτελεί ταυτόχρονα οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Μπορεί η συγκεκριμένη είδηση να μην ήταν στα πρωτοσέλιδα αλλά θα αποτελέσει μελλοντικά σημείο αναφοράς πολιτικής διαχείρισης. 
Ψυχή του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών είναι ο Χανιώτης, πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης. Με την εμπειρία και το πολιτικό του βάρος διοργάνωσε με το (γερμανικό) Ίδρυμα Friedrich Ebert το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο (συμμετείχαν 7 χώρες) που κατέληξε στην ριζοσπαστική παρέμβαση των 30 σημείων. 
Τα ελληνικά πολιτικά thing tank όπως το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής», το «ΙΣΤΑΜΕ», το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς» το «Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών» έδειξαν ενδιαφέρουν για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αναμένονται με ενδιαφέρον οι μελλοντικές τοποθετήσεις τους. 
Είναι ενθαρρυντικό στην ένδεια του σημερινού πολιτικού λόγου να υπάρχουν εξαιρέσεις που δίνουν την ελπίδα της αλλαγής. 
Το ζητούμενο τώρα είναι να συνεχιστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια και να αποτελέσει το εφαλτήριο της πολιτικής υπέρβασης που χρειάζεται η Ελλάδα.


Περ. Μαν.

(φωτό αρχείου)


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook