Στόχος της κ. Δαμανάκη ήταν να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και να πείσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμέλια Τόρες αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις της Ελληνίδας επιτρόπου που έκανε λόγο για μεθόδευση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι δύσκολο και ότι απαιτεί θυσίες για τον ελληνικό λαό» σημείωσε η κ. Τόρες, η οποία υπενθύμισε ότι η οικονομική βοήθεια ύψους 110 δισ. ευρώ παρέχει στήριξη στην Ελλάδα, ώστε να μην δανείζεται με απαγορευτικά επιτόκια και να καλύπτονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. 
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες και θα εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση.
Η εκπρόσωπος χαρακτήρισε «σχήμα λόγου» τις αναφορές της κ. Δαμανάκη για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 
Η Αμέλια Τόρες υπογράμμισε ότι σε κανένα επίπεδο, ούτε στην Επιτροπή, αλλά ούτε και στο Eurogroup, δεν έχει τεθεί το θέμα αυτό, το οποίο αρνήθηκε μάλιστα να κατονομάσει, κάτι που, όπως είπε, θα ενίσχυε τις εικασίες και τα σενάρια.
«Υπάρχει δουλειά να γίνει κι αναμένουμε από την Ελλάδα να την κάνει, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης κι η χώρα να μπορέσει να χρηματοδοτείται από τις αγορές», κατέληξε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

(in.gr) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook