Ματαιώνεται το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων τροχαίων από τον Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης ‘’ο Άγιος Χριστόφορος’’ καθώς την ίδια μέρα και προγραμματίστηκε από το υπουργειο Εθνική Άμυνας τελετή μνήμης την 1η ΜΑΛ για τους πεσόντες καταδρομείς στην Κύπρο το 1974, αγνοώντας όπως υποστηρίζει ο σύλλογος την παράκληση προς το υπουργείο να αλλάξει ημερομηνία στις εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Πολέντας:

\”Το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Νομού Χανίων με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε όπως στο πλαίσιο των δράσεων για την οδική ασφάλεια να πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μηνός Ιουλίου στον Ιερό
Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων Χρήστου Πολέντα Ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο και τελετή φόρου τιμής για τα θύματα της ασφάλτου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ο Δήμος Χανίων και ο Σύλλογος Πολεμιστών στην Κύπρο το 1974 διοργανώνουν την τρίτη Κυριακή του μηνός Ιουλίου Αρχιερατικό μνημόσυνο και τελετή τιμής και μνήμης για όλους τους πολεμιστές στην Κύπρο το 1974.

Παρά ταύτα το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης αν και γνωρίζει καλώς τις παραπάνω δραστηριότητες, διοργανώνει με Σύλλογο Αθηνών την 4η Κυριακή του μηνός Ιουλίου δηλαδή την ίδια μέρα και ώρα που ο Νομός Χανίων τιμά τους εκατοντάδες νεκρούς των τροχαίων, τελετή μνήμης ΜΟΝΟ για τους καταδρομείς της 1η ΜΑΛ και του πληρώματος του Στρατιωτικού Αεροσκάφους που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974.

Η Αντιπεριφέρεια Χανίων και ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης ‘’ο Άγιος Χριστόφορος’’ από το 2013 με συνεχόμενα έγγραφα τους ζητάνε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπως μεριμνήσει προκειμένου ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής για τα θύματα στις επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974 να πραγματοποιούνται την 3η Κυριακή του μηνός Ιουλίου ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία ήθελε καθοριστεί αποκλειομένης της 4ης Κυριακής του μηνός Ιουλίου που είναι ημέρα που στον Νομό Χανίων τιμούμε όλους του νεκρούς στον βωμό της ασφάλτου.

Επειδή παρά ταύτα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνόησε προκλητικά την βούληση των Χανιωτών και σε ένδειξη παντοδυναμίας του και περιφρονώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων διοργανώνει τη δική του τελετή την ίδια μέρα και ώρα που εμείς ως νομός τιμούμε τα εκατοντάδες τροχαία θύματά καλώντας προς τούτο τις αρχές του Νομού να παρευρεθούν στην εκδήλωσή του.

Επειδή την άκαμπτη και άνευ λόγου και ουσίας συμπεριφορά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θεωρούμε ως προκλητική και ως πράξη μη σεβασμού μνήμης των τροχαίων θυμάτων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης

Μ Α Τ Α Ι Ω Ν Ο Υ Μ Ε

Το φετινό Αρχιερατικό μνημόσυνο των εκατοντάδων τροχαίων θυμάτων προκειμένου το Υπουργείο να τιμήσει στην 1η ΜΑΛ ξεχωριστά τους πεσόντες καταδρομείς στην Κύπρο το 1974 και καλούμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να
αναλογισθεί για τις συνέπειες της απόφασής του αυτής και πόση πίκρα και απογοήτευση απλόχερα μας χάρισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook