Οι 8οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών θα πραγματοποιηθούν στην Κρακοβία το χρονικό διάστημα 16-23 Αυγούστου 2014.

Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και γίνονται κάθε 2 χρόνια.

Μια πραγματική γιορτή λαμβάνει χώρα σε κάθε διοργανώτρια πόλη όπου εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της υπέρτατης προσφοράς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, τη ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Η Ελλάδα έχει την τιμή να συμμετέχει σε όλους τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι σήμερα, μιας και ήταν η χώρα που ξεκίνησε και φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση το 2000.

Οι 19 Έλληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στην Ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν στα αθλήματα της κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τέννις,darts, bowling και σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου με στόχο την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων.

Παρ’ όλες στις οικονομικές δυσκολίες οι αθλητές προετοιμάζονται αυτή την στιγμή όσο το δυνατόν καλύτερα για την επάξια εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, 2 αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κάνουν την προετοιμασία τους στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στον όμιλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης «Ηράκλειο».

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.etdsc2014krakow.pl/ και ενημέρωση για την Ελληνική ομάδα στο facebook ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ – www.san.gr Τηλ.επικοινωνίας 6973001715, mail: [email protected]