Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, φέρεται να δήλωσε στον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο ότι η Πιονγκγιάνγκ προτίθεται να συμβάλλει ώστε να ξαναρχίσουν οι πολυμερείς συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Κιμ είπε ότι η Βόρεια Κορέα «τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των εξαμερών συνομιλιών για το πυρηνικό ζήτημα της Κορεατικής Χερσονήσου το νωρίτερο δυνατό», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Κιμ ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα «επικεντρώνει πλέον την προσοχή της και τους πόρους της στην οικονομική ανάπτυξη και έχει μεγάλη ανάγκη ένα σταθερό περιβάλλον όσον αφορά τις σχέσεις της με τους γείτονές της», ανέφερε το Νέα Κίνα.

Ο Χου είπε από την πλευρά του στον Κιμ ότι όλες οι πλευρές πρέπει «να παραμείνουν ήρεμες και συγκρατημένες, να επιδείξουν ευελιξία, να παραμερίσουν τα εμπόδια, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να κάνουν θετικές προσπάθειες ώστε εν τέλει να επιτευχθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη στη χερσόνησο», σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η επίσκεψη του Κιμ είναι η τρίτη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Κιμ πραγματοποίησε περιοδείες σε εργοστάσια και εταιρίες που ενδέχεται να αποτελέσουν υποδείγματα για την οικονομική ανάπτυξη στη δική του χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook