Εύκαμπτες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ανέπτυξε μία start-up εταιρεία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκδοση MIT Review.
Όπως έγινε γνωστό, οι μπαταρίες αποτελούνται από ψευδάργυρο ενώ «εκτυπώνονται» τρισδιάστατα. Η κατασκευάστρια εταιρεία ονομάζεται Imprint Energy και στεγάζεται στην περιοχή Αλαμέντα.
Στόχος της Imprint Energy είναι, αφού ολοκληρώσει τους κύκλους δοκιμών των νέων μπαταριών, να τις πουλήσει σε κατασκευάστριες εταιρείες φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς επίσης και σε εταιρείες κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων.
Ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπρουκς Κιρκέιντ, δήλωσε ότι οι μπαταρίες «συνδυάζουν λεπτότητα, ευκαμψία ενώ είναι επαναφορτιζόμενες».
Λόγω του μικρού μεγέθους τους αλλά και του γεγονότος ότι είναι εύκαμπτες, οι νέες μπαταρίες θεωρούνται ιδανικές για «έξυπνες» συσκευές.
«Δύο πράγματα με απασχολούν περισσότερο όσον αφορά τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτά είναι οι οθόνες και οι μπαταρίες των έξυπνων συσκευών» υπογράμμισε ο Στίβεν Χολμς, αντιπρόεδρος του τμήματος νέων τεχνολογιών της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Intel, επιβεβαιώνοντας του λόγου το αληθές.
Πρόσφατα, η Imprint Energy εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτικά funds, προκειμένου να τελειοποιήσει τις νέες μπαταρίες.
Η έρευνα για τη δημιουργία των νέων μπαταριών ξεκίνησε από την Κριστίν Χο, συνιδρύτρια της Imprint Energy, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων της. Σε συνεργασία με Ιάπωνες ερευνητές, η Χο κατασκεύασε μικροσκοπικές μπαταρίες ψευδαργύρου με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών. Ακολούθως, με τη δημιουργία της Imprint Energy, οι μπαταρίες εξελίχθηκαν σε εύκαμπτες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook