Ο ΟΦΗ βρίσκεται στην Ολλανδία όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Σήμερα (22/7) στις 20:00 θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με την Ναιμέγκεν, η οποία υποβιβάστηκε πέρυσι στην Β κατηγορία της Ολλανδίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Sportpark «ZUID» στην πόλη Groesbeek.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, ο Μάρκ Ζόρο αποτελεί παρελθόν από τον ΟΦΗ καθώς λύθηκε η συνεργασία των δυο πλευρών, ενώ η περίπτωση του Πέτρου Γιακουμάκη οδηγείται σε «ναυάγιο» καθώς ο παίκτης δεν αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για την Ολλανδία με την αποστολή του ΟΦΗ, ενώ είχε συμφωνηθεί να βρίσκεται κανονικά στο βασικό στάδιο προετοιμασίας των «ασπρόμαυρων».

Ο ΟΦΗ με ανακοίνωση του (την Κυριακή 20/7) επέρριπτε την ευθύνη στον ΠΟΑ, ενώ ο ΠΟΑ απάντησε επίσης με ανακοίνωση (την Δευτέρα 21/7) στα όσα υποστήριξε η πλευρά του ΟΦΗ.

Αναλυτικά και οι δύο ανακοινώσεις:

ΟΦΗ: «Εδώ και δυο μήνες είμαστε σε επαφή με την διοίκηση του ΠΟΑ στην οποία πολλάκις έχουμε εκφράσει το ενδιαφέρον μας για τον παίκτη. Ο Γιακουμάκης προπονήθηκε για λίγες ημέρες στο ΒΑΚ και με απόφαση του Τζενάρο Γκατούζο θα πήγαινε και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να αποτελούσε μέγιστη τιμή για το παιδί αλλά και τον ΠΟΑ. Αντ’ αυτού όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί, οι άνθρωποι του ΠΟΑ δεν άφησαν τον παίκτη να έρθει στο αεροδρόμιο. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και χθες το βράδυ σε τηλεφωνική επαφή των δύο προέδρων υπήρχε ταύτιση απόψεων και η κατηγορηματική δέσμευση από πλευράς ΟΦΗ ότι ο παίκτης θα υπέγραφε 1000% επαγγελματικό συμβόλαιο σε περίπτωση που θα τραυματίζονταν. Ταυτόχρονα υπήρχε η δέσμευση επίσης από πλευράς ΟΦΗ ότι εφόσον ήταν θετική η γνώμη του κ. Γκατούζο ο παίκτης θα γίνονταν επαγγελματίας και θα υπήρχε άμεσα η ενεργοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών. Συν το γεγονός ότι ο ΠΟΑ θα είχε και τον πρώτο λόγο και σε κάποιους παίκτες που ενδεχόμενα θα δίνονταν δανεικοί. Έπειτα όμως από την εξέλιξη αυτή η ΠΑΕ ΟΦΗ το μόνο που έχει να πει είναι καλή επιτυχία στον Πέτρο Γιακουμάκη στην συνέχιση της καριέρας του και στον ΠΟΑ γρήγορη επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες».

ΠΟΑ: «Το Δ.Σ. του Π.Ο.Α. μετά την ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. για το θέμα Γιακουμάκη επιδιώκοντας να ενημερώσει την φίλαθλη κοινή γνώμη του Ηρακλείου και για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλει να δηλώσει τα εξής:
1) Η έννοια του ορθού παραγοντισμού όπως εμείς την εννοούμε ερμηνεύεται με αλληλοσεβασμό προς τα μεγάλα ιστορικά σωματεία όπως ο ΟΦΗ άλλα και με σεβασμό απ’τα μεγάλα σωματεία προς τα ιστορικά σωματεία της πόλης μας όπως είναι ο Π.Ο.Α. Αυτό το αναφέρουμε γιατί ο Π.Ο.Α. δεν έχει μάθει να συντάσσεται και να προσκυνά ένα μεγάλο σωματείο που αναπτύσσοντας παράλογες απαιτήσεις προσπαθεί να τις επιβάλλει σ’αυτό.

2) Για την περίπτωση του Πέτρου Γιακουμάκη θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής: Μετά από αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ για παραχώρηση του παίχτη έγινε συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου του Π.Ο.Α. κου Ιωάννη Καλέμπουμπα και του ορισμένου εκπροσώπου της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η κου Βλαχάκη Γεώργιου παρόντος και του προπονητή του Π.Ο.Α. κου Πατεμτζή Εμμανουήλ στην οποία συμφωνήθηκε η παραχώρηση του παίχτη στην Π.Α.Ε. ΟΦΗ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα τα οποία και αποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ουδέποτε έγινε λόγος για δοκιμή του παίχτη μια και τον παίχτη είχε παρακολουθήσει σύσσωμο το Δ.Σ. του ΟΦΗ σε πολλούς αγώνες της Γ” Εθνικής. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν και μάλιστα επιβεβαιώνεται από δηλώσεις του προέδρου του ΠΟΑ σε επώνυμους δημοσιογράφους κατά την εξέλιξη των γεγονότων.

3) Όλα τα ανωτέρω αλληλοαναιρούνται από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ η οποία επεδίωξε να πάρει τον παίχτη στην προετοιμασία της ομάδος στην Ολλανδία χωρίς καμία διασφάλιση προς τον παίχτη και την ομάδα την οποία προέρχεται, δηλώνοντας μάλιστα ότι η επιλογή του σαν επαγγελματίας θα ολοκληρωθεί ΕΦΌΣΟΝ ΤΟΝ ΕΓΚΡΊΝΕΙ ο προπονητής κος Γκατούζο κάνοντας σαφές ότι ο παίχτης στην ουσία ήταν υπό δοκιμή.
Ρωτούμε λοιπόν, τι θα γινόταν αν ο παίχτης δεν εγκρινόταν από τον προπονητή κύριο Γκατούζο; Τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στην μετέπειτα πορεία και εξέλιξη του παίχτη και πως θα συντελούσε στην ψυχολογία ενός νέου παιδιού που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του;

4) Οι άριστες σχέσεις που χρόνια τώρα έχουν τα δυο ιστορικά σωματεία με την παραχώρηση από πλευράς Π.Ο.Α. πολλών παιχτών που έκαναν καριέρα στον ΟΦΗ (Παραδείγματα: Σηφάκης Μύρων, Σηφάκης Μιχάλης, Βάβουλας Στέφανος, Βάβουλας Κώστας, Ρουμπάκης Εμμανουήλ, Τριανταφύλλου Τάσος, Τζανής Μηνάς, Μηλιαράς Γιάννης και ακόμα παλαιότερα Καφούσης, Χριστοφής, Μπαλτατζής κ.α.) και βοήθησαν την μεγάλη Ηρακλειώτικη ομάδα, αποδεικνύει τις καλές προθέσεις μας και δεν μας επιτρέπει να δώσουμε συνέχεια σε μια υποτιθέμενη διαμάχη με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Σημειώνεται ότι για τον Πέτρο Γιακουμάκη υπάρχουν πολλές προτάσεις από διάφορες ΠΑΕ αλλά η προτεραιότητα μας ήταν πάντα και θα είναι οι Ηρακλειώτικες ΠΑΕ.
Αν η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει διαφορετική αντίληψη για το θέμα Γιακουμάκη είμαστε στην διάθεση της να έρθουμε σε αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό για την απόδειξη της αληθείας προσδοκώντας ότι αυτό δεν θα χρειαστεί!»

Επίσης σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Ιγνάσιο Λόρες Βαρέλα απέρριψε πρόταση που φέρεται να του έχει κάνει ο ΟΦΗ καθώς επιθυμεί να συνεχίσει στην Ιταλία .Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η περίπτωση του 23χρονου Ουρουγουανού χαφ, που ανήκει στην Παλέρμο, ενδιέφερε τον ΟΦΗ και μάλιστα φέρεται να αποτελεί επιλογή του τεχνικού των «ασπρόμαυρων», Τζενάρο Γκατούζο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook