Με τον Αλέξη Τσίπρα, να έχει στους ώμους του ένα παλαιστινιακό μαντήλι (\”καφίγια\”), πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα και τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων με κεντρικό σύνθημα \”Κάτω η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ\”.

Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 1.500 άτομα που άρχισαν πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας και κατέληξαν στην αμερικανική πρεσβεία. Στην πορεία συμμετείχαν μεταναστευτικές οργανώσεις κόμματα της Αριστεράς, σωματεία εργαζομένων και αρκετοί Παλαιστίνιοι.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη: \”Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο και ο πόλεμος πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν είναι ανεκτή όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά σε παραλίες.

Δε μπορούμε να μένουμε απαθείς. Αν αυτό συμβαίνει σήμερα στη μια πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί στη δική μας πλευρά. Ένα σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και ζητά άμεση, δίκαιη και βιώσιμη λύση με τη δημιουργία ενός δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ\”.

 

Στην πορεία βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης. 

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook