Σε αμηχανία έχει φέρει το επίσημο Κράτος, η κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από 200 περίπου μετανάστες που έφτασαν στην Αθήνα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου απαιτώντας τη \”νομιμοποίησή\” τους. 

Με ανακοίνωσή της η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών αφήνει αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά της πολιτείας και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται το «χρονικό» της εισόδου των μεταναστών στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, παρά την άρνηση της Κοσμητείας της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, εισήλθαν σε χώρο της Σχολής περισσότεροι από 200 μετανάστες, διεκδικώντας από την Πολιτεία την ανανέωση της άδειας παραμονής τους στη χώρα και με την πρόθεση να προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

Οι μετανάστες αυτοί ξεκίνησαν από την Κρήτη, διέσχισαν ανεμπόδιστοι την Αθήνα και κατέλαβαν τους χώρους της Σχολής παρά τη σχετική ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας από τις Αρχές του Πανεπιστημίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Κατανοούμε το γενικότερο πρόβλημα των μεταναστών και έχουμε δείξει έμπρακτα την ευαισθησία μας στο θέμα αυτό, το οποίο όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία με συγκεκριμένες πολιτικές και επαρκή μέτρα. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Ιδιαίτερα σήμερα που το δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και συκοφαντείται, παρόμοιες ενέργειες συνεισφέρουν στην απαξίωσή του» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Καλούμε την Πολιτεία να συμβάλει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος για το οποίο δεν ευθύνεται το Πανεπιστήμιο, και να φροντίσει να χορηγήσει ασφαλή χώρο για τη φιλοξενία των μεταναστών όσο θα διαρκέσει η εξέταση των αιτημάτων τους». 

Η  Κοσμητεία έχει ανακοινώσει τη διακοπή της λειτουργίας των κτιρίων της Σχολής μέχρι την Παρασκευή, ενώ θα επανεξετάσει τη στάση της την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook