Τελευταία ενημέρωση: 13:10

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο και αυτή τη φορά μεταφέρονται στη θάλασσα με εν πλω διαμαρτυρία.

Το βράδυ της Τρίτης το Συντονιστικό Χανίων, σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, αποφάσισε την Παρασκευή το πρωί να ξεκινήσει η εν  πλω διαμαρτυρία από το λιμάνι των Χανίων.

Στόχος, η προσέγγιση του θαλάσσιου χώρου που βρίσκεται το Cape Ray, πάνω στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της υδρόλυσης.

Στις 10 το πρωί θα γίνει η συγκέντρωση στο λιμάνι των Χανίων και στις 11 θα ακολουθήσει η αναχώρηση δύο ιστιοφόρων με συνολικά 20 άτομα πλήρωμα.

Τα μέλη του Συντονιστικού, ζήτησαν από τον Ιστιοπλοϊκό Σύλλογο Χανίων, ιστιοφόρα να συνοδεύσουν την "κρητική αποστολή" μέχρι τα Θοδωρού, μια πρόταση που έγινε δεκτή.

Την Πέμπτη το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, θα δοθεί συνέντευξη τύπου με τις λεπτομέρειες της κινητοποίησης.

Δείτε την ανακοίνωση του Συντονιστικού Χανίων

Την Τρίτη 22 Ιουλίου συναντήθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων, το Ένα Καράβι για τη Γάζα, δημοσιογράφοι, θεσμικοί και ακτιβιστές που θα επιβιβαστούν στην εν πλω διαμαρτυρία, καθώς και άλλοι συμπολίτες μας και κάτοικοι των Χανίων. Σε αυτή τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και συντονίστηκε η επόμενη, παγκρήτια και πανελλαδική πλέον, δράση της εν πλω διαμαρτυρίας, που έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

Συγκεκριμένα:

Η εν πλω διαμαρτυρία θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 10 π.μ από το παλιό λιμάνι των Χανίων. Εκεί θα επιβιβαστουν όσοι ταξιδέψουν στα σκάφη με σκοπό να πλησιάσουν το Cape Ray για να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης.

Καλούμε όλους τους κατοίκους των Χανίων να παραβρεθούν στο σημείο για να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.

Καλούμε τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, του Ομίλου Φουσκωτών καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να συνοδεύσουν τα ιστιοπλοϊκά κατά την έξοδό τους από το λιμάνι μέχρι τα Θοδωρού.

Καλούμε σε συνεχείς πανελλαδικές δράσεις ενημέρωσης για όσο καιρό θα βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα. Η ασπίδα προστασίας μας είστε όλοι εσείς.

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 12 μμ θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο από όλους τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα για τους συντάκτες τύπου και τηλεόρασης.

Αποφασίστηκε επίσης ότι θα λειτουργεί καθημερινά ομάδα επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων του ανοικτού συντονιστικού Χανίων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών σε περίπτωση εμπλοκής. Η επικοινωνία με την ομάδα γίνεται με το e-mail του συντονιστικού ([email protected]), τηλεφωνικά (Αντώνης Σκαμνάκης, 6974020875), και από το blog του συντονιστικού (http://destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr).


Flashnews.gr