Υλικά

• 4-5 σκελίδες σκόρδου
• 400 γρ. ξεφλουδισμένα (ασπρισμένα) αμύγδαλα
• 2 φλυτζάνια νερό
• 3 κλαράκια κανέλα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 κιλό μελιτζάνες

Εκτέλεση:

Παίρνουμε 30 μικρές μελιτζάνες (1 κιλό). Αφαιρούμε τα κοτσάνια και το πράσινο μέρος. Με ένα μικρό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό μέσα στο οποίο έχουμε προηγουμένως στίψει χυμό λεμονιού (για 5 κιλά νερό 1 κούπα χυμό λεμονιού). Αυτό θα εμποδίσει τις μελιτζάνες να μαυρίσουν. Αφήνουμε στο νερό για ένα 24ωρο, μέχρι να μαλακώσουν αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

Στη συνέχεια στραγγίζουμε πολύ καλά . Κάνουμε μια μικρή σχισμή σε κάθε μελιτζάνα και βάζουμε μέσα τους 1-2 αμύγδαλα. Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη και το νερό μαζί με την κανέλα και τις σκελίδες σκόρδου. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος για 24 ώρες ακόμα. Κατόπιν επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναβράζουμε σε υψηλή φωτιά. Σε εκείνο το σημείο αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που δημιουργείται.

Μόλις ξεκινάει να πήζει, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Αφήνουμε εκ νέου να βράσει (5-10 δευτερόλεπτα). Απομακρύνουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.