​Άφωνοι έμειναν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όταν διαπίστωσαν πως ένας από τους τέσσερις Ελληνες κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και τη ληστεία μιας 80χρονης γυναίκας είναι κωφάλαλος ενώ παράλληλα έχει απώλεια όρασης σε ποσοστό 80%! 
Στην κατάθεσή της η 80χρονη γυναίκα από τα Άνω Λιόσια περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των βιαστών της:
«Μπήκαν μέσα στο σπίτι μου πέντε μαζί με τον μουγκό, ήταν η ώρα 10.00 το βράδυ, με χτύπησαν και με βίασαν, ενώ το μουγκό παιδί δεν συμμετείχε στον βιασμό, ούτε όταν με χτύπησαν για να μου πάρουν τα πράγματα συμμετείχε, αυτός απλώς μπήκε μέσα. Εγώ ζαλίστηκα από το ξύλο και δεν είδα αν έφυγε ο μουγκός. Οι τέσσερις από τους πέντε μπήκαν στο σαλόνι μου, ο μουγκός δεν με χτύπησε, ούτε με ακούμπησε, δεν άσκησε βία πάνω μου, μόνο κοίταγε τι έκαναν οι άλλοι, καθόταν σε μια άκρη και κοίταγε. Ο μουγκός είχε ακουμπήσει στο παράθυρο και κοίταγε. Το δωμάτιο είχε φως, του έλεγαν οι άλλοι “έλα κι εσύ, ρε”, “έλα κι εσύ”! Αλλά αυτός τούς έκανε νοήματα και έλεγε “όχι”. Ολοι οι άλλοι με πετούσαν σαν μπαλάκι. Κάποιος είπε ότι ο μουγκός έφυγε από το παράθυρο, αλλά δεν θυμάμαι ποιος το είπε. Από τότε με κόλλησαν σύφιλη και είμαι άρρωστη».
Οπως προέκυψε, μέσα στην κακή ψυχολογική της κατάσταση η ηλικιωμένη γυναίκα μπερδεύτηκε σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των δραστών, υποστηρίζοντας ότι ήταν πέντε, ενώ τελικά αποδείχθηκε πως ήταν τέσσερις μαζί με τον 30χρονο κωφάλαλο.
Ο 30χρονος ήταν το πρώτο άτομο που συνελήφθη από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ανω Λιοσίων, όπου διαμένει η ηλικιωμένη. Μάλιστα στις φωτογραφίες που της έδειξαν λίγες ώρες μετά το συμβάν οι αστυνομικοί εκείνη αναγνώρισε αμέσως το πρόσωπό του.
Βαριές ποινές του δικαστηρίου στους δύο συλληφθέντες
Δύο από τους τρεις βιαστές και ληστές της άτυχης γριούλας είναι ανήλικοι και δεν συνελήφθησαν, ενώ ο μοναδικός από αυτούς που κατέληξε στο εδώλιο αναγνωρίστηκε ύστερα από λίγο καιρό από το DNA του και συνελήφθη. Στη δίκη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για τον βιασμό και τη ληστεία.
Το δικαστήριο απάλλαξε τον κωφάλαλο κατηγορούμενο από την κατηγορία του ομαδικού βιασμού, αλλά τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για την πράξη της απλής συνέργειας σε ληστεία από κοινού και μάλιστα για το γεγονός ότι παρείχε σε άλλους εκ προθέσεως οποιαδήποτε συνδρομή, τιμωρώντας τον με πρόσκαιρη κάθειρξη πέντε ετών.
star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook