Την Δευτέρα 21 Ιουλίου άνοιξε τις πύλες του, το 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας με 210 Σκακιστές από 22 διαφορετικές χώρες του κόσμου κατατάσσοντας για άλλη μια φορά την Παλαιόχωρα τον πιο δημοφιλή προορισμό στον σκακιστικό κόσμο. Τη φετινή χρονιά μάλιστα προστέθηκαν δύο νέες σημαίες στον χώρο αγώνων μιας και ήρθαν για πρώτη αποστολές , από Κίνα και Αίγυπτο!

Μπορεί η κρίση να έχει επηρεάσει τη χώρα μας αλλά το τουρνουά αυτό πρωτοπορεί και αναβαθμίζεται με την οργανωμένη δουλειά των μελών του Δ.Σ της Σκακιστικής Ακαδημίας και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Καντάνου Σελίνου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Δεν είναι μόνο η αύξηση των συμμετοχών και η εξαίρετη ποιότητα των παικτών της διοργάνωσης (πάνω από 40 παίκτες είναι τιτλούχοι σκακιστές )αλλά και οι καινοτομίες που προστίθενται κάθε χρόνο δίδοντας παραπάνω αίγλη στο διεθνές αυτό τουρνουά που πραγματοποιείται με τεράστια επιτυχία στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης!

Τη φετινή χρονιά οι διοργανωτές αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του διαδικτύου μεταδίδουν σε ζωντανή κάλυψη τους δέκα σημαντικότερους αγώνες του πρωταθλήματος αλλά επίσης υπάρχουν και 4 κάμερες που καλύπτουν τόσο των χώρο των αγώνων όσο και τον προαύλιο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές από όλο τον κόσμο να ζήσουν τον ρυθμό των αγώνων.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα προβάλλονται εικόνες και βίντεο με αξιοθέατα της Παλαιόχωρας και των Χανίων έτσι ώστε παράλληλα να υπάρχει τουριστική προβολή του τόπου μας.

Στα παραλειπόμενα της διοργάνωσης πρέπει να αναφερθεί ότι πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που έχει προγραμματιστεί από τους διοργανωτές αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο παικτών και συνοδών έτσι ώστε η παραμονή τους εδώ να εμπλουτιστεί με τις καλύτερες εικόνες και αναμνήσεις.

Ξεχωρίζει βέβαια η εκδρομή στο Ελαφονήσι, μία εκδρομή που αποτελεί την ατραξιόν της διοργάνωσης και που όλοι αδημονούν για τη μέρα διεξαγωγής της, υπάρχει επίσης βραδυά κρητικής μουσικής με παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και βέβαια το καθιερωμένο ολονύκτιο ομαδικό τουρνουά γρήγορου σκακιού την ερχόμενη Παρασκευή με χορηγό της εκδήλωσης το Ζαχαροπλαστείο Καρακατσάνης που θα παραθέσει μπουφέ γλυκών και παγωτών για όλους τους πρευρισκόμενους.

Τώρα όσον αφορά στην τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κ. Γιάννης Παπαδημητράκης διάβασε επίσης μήνυμα του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ανδριανού Ιωάννη ο οποίος με θερμά λόγια αναφέρθηκε για τα πολύπλευρα οφέλη τέτοιων διοργανώσεων που προβάλλουν την Κρητική φιλοξενία, το φυσικό κάλος, την ιστορία και τον πολιτισμό της μεγαλονήσου.

Ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Δερμιτζάκης Γιώργος υποδέχτηκε παίκτες και συνοδούς με μία Κρητική μαντινάδα και ευχήθηκε για μία ευχάριστη διαμονή στην φιλόξενη Παλαιόχωρα.

Στη συνέχεια ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχελογιάννης Δημήτρης αναφέρθηκε για τη δεδομένη στήριξη της Περιφέρειας σε τέτοια παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικά γεγονότα που συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Τέλος χαιρέτισε την εκδήλωση ο Προϊστάμενος του τμήματος επικοινωνίας ΟΤΕ κ. Μήτσιος Γιάννης ως χορηγός του τουρνουά, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από το επίπεδο της διοργάνωσης ενώ έκανε τιμητικά καιτην πρώτη κίνηση στην παρτίδα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας Καφετζή Αγγελικής με τον GM Al. Delchev και κήρυξε και την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Βούλγαρου GM Al. Delchev και του Ινδού GM Ab. Gupta με μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του Παγκόσμιου σκακιού αλλά μη ξεχνάμε και την παρουσία του Ρώσου GM Rychagov ο οποίος ήταν και ο νικητής στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Βουλγάρα WGM Djingarova Em.

Πλούσια βέβαια είναι και τα σκακιστικά οφέλη που αποκτούν οι αθλητές του Νομού μας. Τα Χανιά μόνιμα κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια σε Πανελλήνιο επίπεδο και ένα μεγάλο μέρος της βελτίωσής τους και των επιτυχιών τους οφείλεται στην εμπειρία που αποκομίζουν από τις συμμετοχές τους σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις. Πρωταθλητές μας όπως ο Σπύρος Ναούμ, Σοφία Μαρκάκη, Παπαδόπουλος Αργύρης Βοζινάκη Ανθή και πολλοί άλλοι δίνουν παρών στη διοργάνωση προσδοκώντας σε νέες επιτυχίες.

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Παλαιόχωρας είναι η Υδροαιολική ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. ενώ λοιποί χορηγοί είναι :ο ΟΤΕ , η ΑΝΕΚ LINES, το PILOT BEACH RESORT ,το καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ, η Θ ΣΧΕΤΑΚΗΣ Α.Ε και το Simple City, το Κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκης ,τα οπτικά κέντρα OptonetΧατζηαθανασίου, η ΒΙΟΜΕΤΑΛ Μουστεράκης-Λεβεντάκης Ο.Ε.και η S&P Ενεργειακή και το Ζαχαροπλαστείο Καρακατσάνης.

\"\"
Ο Προϊστάμενος Τμήματος Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ κ. Γιάννης Μήτσιος ως εκπρόσωπος των χορηγών, κάνει συμβολικά την πρώτη κίνηση στην παρτίδα της Πρωταθλήτριας Ελλάδος U16 Καφετζή Αγγελική κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη του.

\"\"
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχελογιάννης Δημήτρης χαιρετίζει την εκδήλωση.

\"\"
Η υπεύθυνη Αθλητισμού και Διά Βίου Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Κατερίνα Ζομπανάκη απευθύνει τον χαιρετισμό του Αντ/ρχη κου Απόστολου Βουλγαράκη στους παίκτες

\"\"
Ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Δερμιτζάκης Γιώργος υποδέχεται για άλλη μια χρονιά τους παίκτες στην φιλόξενη Παλαιόχωρα

\"\"
Ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κ. Γιάννης Παπαδημητράκης διαβάζει μήνυμα του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ανδριανού Ιωάννη

\"\"
Η εκπρόσωπος της αποστολής της Ινδίας ανάμεσα στον πρόεδρο της ΣΑΧ Παπαδημητράκη Γιάννη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Μιχελογιάννη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook