Βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει έναν 75χρονο που είχε χάσει τις αισθήσεις του, ένας αρχιφύλακας από τη Βόνιτσα.

Το μεσημέρι της Τετάρτηςτο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε τηλεφωνικά για ηλικιωμένο άτομο, το οποίο κινδύνευε να πνιγεί στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας.

Στο σημείο έσπευσε ο 26χρονος Αρχιφύλακας, που εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα και συνάδελφοί του από το ίδιο τμήμα και από την τροχαία Αγρινίου οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, όπου βρισκόταν ο ηλικιωμένος μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από την ακτή. Ο 75χρονος ήταν σε ύπτια θέση και προφανώς σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Ο νεαρός αρχιφύλακας βούτηξε στη θάλασσα και αφού προσέγγισε τον 76χρονο, κατόρθωσε να τον πιάσει και άρχισε να τον μεταφέρει προς την ακτή.

Με τη βοήθεια των άλλων αστυνομικών, καθώς και ιδιώτη που διέθεσε τη βάρκα του, κατάφεραν να ανασύρουν τον 75χρονο στην παραλία από όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβέζας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook