Απίστευτο κι όμως... ελληνικό. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιβεβαίωσε τόσο την παραγραφή αδικημάτων όσο και την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος δύο γυναικών οι οποίες εξαπάτησαν υπέργηρη την οποία έπεισαν να υπογράψει συναλλαγματική 90.000 ευρώ και επειδή δεν είχε να πληρώσει το ποσό αυτό της έβγαλαν το διαμέρισμα που έμενε στον πλειστηριασμό.

Η ιστορία άρχισε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν δύο γυναίκες, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η υπέργηρη είχε μειωμένη όραση, την έπεισαν να υπογράψει δήθεν μια κατάσταση των συνιδιοκτητών για εξωραϊσμό της πολυκατοικίας που διέμενε.

Οι δύο γυναίκες αντί να δώσουν στην υπέργηρη την κατάσταση των συνιδιοκτητών της έδωσαν και υπέγραψε συναλλαγματική αξίας 90.000 ευρώ με ημερομηνία λήξης 12.10.2005. Στην συνέχεια κατέθεσαν αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος της υπέργηρης.

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, το Πρωτοδικείο εξαπατήθηκε και εξέδωσε διαταγή πληρωμής σε βάρος της υπέργηρης, ενώ «στην πραγματικότητα δεν υπήρχε νόμιμη υποχρέωση σε βάρος της».

Έχοντας οι δύο κυρίες την διαταγή πληρωμής «επέσπευσαν αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος διαμερίσματος πολυώροφης οικοδομής, ιδιοκτησίας της υπέργηρης το οποίο και εκπλειστηριάστηκε προς ικανοποίηση της υποτιθέμενης απαίτησής τους».

Σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη και παραπέμφθηκαν για κακουργηματική απάτη από κοινού κατ΄ εξακολούθηση. Όμως Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε.

Με το νόμο 4055/2012 το όριο της απάτης για να χαρακτηριστεί κακουργηματική από 73.000 ευρώ αναπροσαρμόσθηκε στις 120.000 ευρώ, με συνέπεια το κακούργημα να μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Το ποσό της απάτης σε βάρος των δύο γυναικών ήταν 90.000 ευρώ και έτσι επήλθε παραγραφή του αδικήματος και οριστική παύση της ποινής δίωξης σε βάρος των δύο γυναικών.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό...

newpost.gr