Έχετε δει ποτέ παρεκκλήσι να προσγειώνεται και μετά να κάνει το ίδιο και ο παπάς; Οι Ρώσοι το σκέφτηκαν και αυτό και το έφτιαξαν κιόλας.

Μετά από μια ιδέα που είχαν από το 2012 προχώρησαν στην κατασκευή ενός ειδικού παρεκκλησιού, το οποίο μπορεί να πέσει με το αλεξίπτωτο σε απομακρυσμένες περιοχές. Η «ιπτάμενη» εκκλησία δημιουργήθηκε μετά από αίτημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, οι οποίες επιθυμούσαν έναν λατρευτικό χώρο για τους στρατιώτες σε καιρό πολέμου.

Οι ορθόδοξοι φαντάροι έμεναν καιρό μακριά από τις εκκλησίες, κάτι που δεν επιθυμούσαν οι ανώτεροι τους και έτσι φρόντισαν να τους παρέχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μία και μάλιστα στο πεδίο της μάχης. Στο εσωτερικό του παρεκκλησίου υπάρχουν εικόνες, καμπάνες, σταυροί, καθώς και ένας μικρός χώρος ειδικός για προσευχή. Μάλιστα, διαθέτει και κάποια κομφόρ, όπως ψυγείο, κλιματισμό και… μίνι-θέατρο.

Βέβαια, για να λειτουργεί πρέπει να διαθέτει και ιερείς. Το προέβλεψαν και αυτό όμως και εκπαίδευσαν κάποιους (ιερείς) ως αλεξιπτωτιστές και έτσι εξυπηρετούν τις ανάγκες του «ιπτάμενου» παρεκκλησιού.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook