Στη 1.30 τα ξημερώματα, στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, ο χάρος έστηνε, όμως, δίχως έλεος τα σχέδιά του.

Εκοψε ακαριαία στην άσφαλτο το νήμα της ζωής τριών νεαρών παιδιών, που επέβαιναν στο ΙΧ αυτοκίνητο.

Η Ιωάννα Κουτσιαρή 18 ετών και η αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή 21 έτους, τα δύο παιδιά οικογένειας από το Στεφανοβίκειο και ο Φίλιππος Καπανιάρης 20 ετών, το μοναχοπαίδι οικογένειας από το Ριζόμυλο.

Η νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, πετάχτηκε εκτός οδοστρώματος μετά την εκτόξευση έξω από την άσφαλτο του ΙΧ αυτοκινήτου, ντεραπάρισε και δίπλωσε.

Τα άψυχα σώματα τριών παιδιών ανασύρθηκαν, μετά από πολύωρη επιχείρηση απεγκλωβισμού, από τα συντρίμμια του Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Μουσικός με λατρεία στην κιθάρα η 18χρονη Ιωάννα, μέλος της Μουσικής Σχολής, συμμετείχε το μοιραίο βράδυ σε πολιτιστική μουσική εκδήλωση στο Ριζόμυλο.

 

 

Η μουσική εκδήλωση στο Ριζόμυλο ολοκληρώθηκε. Τα παιδιά χειροκροτήθηκαν και όλοι άρχισαν να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους. Η Ιωάννα και η αδερφή της Κατερίνα έμειναν πίσω μέχρι να μαζευτούν όργανα και εγκαταστάσεις και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του Φίλιππου για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τρία χιλιόμετρα ήταν η απόσταση και μερικές εκατοντάδες μέτρα εκείνα που τους χώριζαν από το πατρικό τους, όταν η σφοδρή σύγκρουση της νταλίκας που κινούνταν με κατεύθυνση το Βόλο με το ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ακούστηκαν μέχρι το χωριό του Στεφανοβικείο.

Οι πρώτοι που έσπευσαν φίλοι των παιδιών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε καφετέρια, πάνω στον κεντρικό δρόμο. Ο θρήνος μέσα σε λίγη ώρα χτυπούσε τις πόρτες δύο οικογενειών, στο Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο...

Πραγματική μάχη να απεγκλωβίσουν τα σώματα των τριών παιδιών έδωσαν πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.

Μέσα στις άμορφες μάζες σιδηρικών, οι τρεις φίλοι, τα παιδιά δύο οικογενειών, είχαν εκπνεύσει ακαριαία.

Και οι τρεις μαζί σε πρόσφατη εκδρομή

 

Η Ιωάννα μόλις φέτος είχε δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και ετοιμαζόταν να ανοίξει τα δικά της επαγγελματικά «φτερά».

 

Η Κατερίνα είχε περάσει σε ΤΕΙ, ενώ ο Φίλιππος με 18μηνη σύμβαση εργάζονταν μέχρι και πριν από δύο μήνες ως τεχνικός στο τμήμα συντηρήσεων του 307 ΤΣΥΑΥ, μετά τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Μόλις που θα άρχιζαν να υλοποιούν τα όνειρά τους...

Από τη 1.30 τα ξημερώματα δύο γειτονικά χωριά στο Βελεστίνο ζούσαν τον ίδιο ζωντανό εφιάλτη.

Σπαρακτικές κραυγές συγκλόνιζαν τις γειτονιές τους για την άδικη απώλεια στην άσφαλτο δυο αδερφιών, της 18χρονης Ιωάννας, της 21χρονης Κατερίνας Κουτσιαρή και του 20χρονου Φίλιππου Καπανιάρη, στη μοιραία σύγκρουση του ΙΧ αυτοκινήτου που επέβαιναν με νταλίκα, στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας. 

 taxydromos.gr