Για δεύτερη συνεχή βραδιά αρκετές χιλιάδες Αγανακτισμένοι Έλληνες, αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή και συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Bουλή.

Χιλιάδες νέοι άνθρωποι παίζουν κρουστά και τύμπανα και φωνάζουν συνθήματα στην πλατεία Συντάγματος. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μάλιστα, οι διαδηλωτές γιουχάρουν και φασκελώνουν τη Βουλή, ενώ δεκάδες είναι τα λέιζερ που στρέφονται προς το κοινοβούλιο.

«Δεν τα φάγαμε μαζί», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73\’», «Δεν πουλάμε τα λιμάνια, δεν πουλάμε τη ΔΕΗ, πουλάμε το μπ.. που λέγεται Βουλή», «Αλήτες ευρωπαίοι εδώ είναι Ελλάδα, αν θέλετε θα ζήσουμε ξανά με φασολάδα» είναι μερικά από τα επικρατέστερα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές, ενώ την τιμητική του έχει σήμερα και ο Θεώδορος Πάγκαλος.

Ακούγονται μάλιστα και πολλά… ποδοσφαιρικά συνθήματα που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να μεταδώσουμε.

Φαίνεται μάλιστα πως μετά την ογκώδη διαδήλωση της Τετάρτης, οι Έλληνες διαδηλωτές πήραν «πάσα» από τους Ισπανούς και την έδωσαν στους Ιταλούς, με πανό που γραφεί: «Κάντε ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».

Οι παρευρισκόμενοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη μαζική και αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου και αυτή τη βραδιά.

Η λεωφόρος Αμαλίας έχει κλείσει για τα αυτοκίνητα και μικρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν τη Βουλή.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 6 σημειώθηκε μικροεπεισόδιο έξω από την Βουλή όταν ένας άντρας εμφανίστηκε στο χώρο κρατώντας μια με κόκκινη σημαία που είχε επάνω της ένα σφυροδρέπανο. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον άντρα, ενώ μερικοί τον χτύπησαν ελαφρά.

Χθες η πλατεία Συντάγματος γέμισε από 50.000 ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν τη δική τους απάντηση στα όσα βιώνει η χώρα. Μάλιστα, δεκάδες πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία.

Το protothema.gr είναι και απόψε στο Σύνταγμα και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τον παλμό και τα συνθήματα από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook