Η νεότερη έκδοση της πετυχημένης συνταγής «αυτοκίνητο πόλης», υιοθετεί το δοκιμασμένο concept και προσφέρει περισσότερα σε όλους τους τομείς: χώρο, χρώμα, εξοπλισμό... και ακόμη περισσότερη διασκέδαση εντός των τειχών!

Το Smart Fortwo έχει υποστεί βελτιώσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς και είναι σαφώς πιο άνετο. Το concept τοποθέτησης του κινητήρα στο πίσω μέρος, σήμα κατατεθέν της Smart, προσφέρεται για πρώτη φορά και στο τετραθέσιο Smart Forfour!

Η μετάδοση κίνησης παρέχεται από ευφυέστατους 3κύλινδρους κινητήρες, ισχύος 45 kW/60 hp, 52 kW/71 hp και 66 kW/90 hp, ενώ η μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη twinamic. Μια σειρά από καινοτόμες λεπτομέρειες εγγυώνται ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση στην πόλη. Η νέα γενιά Smart θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το Νοέμβριο.

«Μόνο το μήκος του αυτοκινήτου παραμένει αναλλοίωτο στα 2,69 μέτρα», δηλώνει το «αφεντικό» των Smart, Annette Winkler.


Σχεδίαση

Η φίρμα εξακολουθεί να απευθύνεται με ίσες ποσότητες στην καρδιά και το μυαλό! Ο εκφραστικός σχεδιασμός και οι χρωματικοί συνδυασμοί ενσαρκώνουν το γνήσιο joie de vivre. Οι συμπαγείς διαστάσεις και οι έξυπνες λεπτομέρειες αποδεικνύουν την μοναδική λειτουργικότητα των νέων μοντέλων της Smart. Τόσο το νέο Fortwo όσο και το νέο Forfour είναι σαφώς αναγνωρίσιμα ως μέλη της ίδιας οικογένειας. Πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως οι προβολείς, οι γρίλιες για την ψύξη του αέρα στο μπροστινό μέρος και ο χαρακτηριστικός κλωβός ασφαλείας tridion είναι ταυτόσημα. Επιπλέον, και τα δύο οχήματα έχουν τους κινητήρες τοποθετημένους πίσω, πράγμα που τα καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτα στην αστική κυκλοφορία.Κοντοί πρόβολοι, ελάχιστο μήκος, μεγάλη γωνία στρέψης. Τα νέα μοντέλα της Smart διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για να κάνουν εύκολες μανούβρες σε οποιοδήποτε χώρο στάθμευσης-όπως και σε κάθε γωνία. Όσον αφορά τον κύκλο στροφής, το νέο Smart Fortwo θέτει ένα νέο ορόσημο: 6,95 m (από κράσπεδο σε κράσπεδο) και 7,30 m (από τοίχο σε τοίχο), κάνοντας τον χειρισμό οποιασδήποτε στροφής εξαιρετικά απλό. Το ίδιο και το νέο Smart Forfour: από τοίχο σε τοίχο: 8,65 m (από κράσπεδο σε κράσπεδο) και 8,95 m (από τοίχο σε τοίχο).

Τα νέα μοντέλα έχουν για ακόμα μία φορά ένα ατού σχετικά με τους διατιθέμενους χώρους σε τόσο μικρές διαστάσεις. Επιπλέον χαρακτηριστικά, είναι οι πίσω πόρτες που ανοίγουν κατά σχεδόν 90° για το Smart Forfour και η αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος συνοδηγού που διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Ασφάλεια

Επιπλέον, διατηρήθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπήρχαν και στην προηγούμενη σειρά μοντέλων. Όπως ένα καρύδι, το μαλακό εσωτερικό προστατεύεται από ένα άκαμπτο κέλυφος: τον κλωβό tridion. Για το νέο Smart χρησιμοποιούνται υψηλές αναλογίες χάλυβα υπερ-υψηλής και μέγιστης, multiphase αντοχής. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz η φιλοσοφία «Πραγματική Ασφάλεια Ζωής» εστιάζει σε δοκιμές πρόσκρουσης car-to-car όπου τα νέα Smart είχαν επιδόσεις μεγαλύτερων και βαρύτερων αυτοκινήτων. Τα νέα Smart είχαν πολύ καλές επιδόσεις σε μετωπικές συγκρούσεις με S- και C-Class.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης που ήταν προηγουμένως τοποθετημένα σε μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την άνεση και την ασφάλεια. Αυτά, περιλαμβάνουν τις λειτουργίες Crosswind Assist (βασικός εξοπλισμός), το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα (προαιρετικός εξοπλισμός) και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (προαιρετικός εξοπλισμός).Ο νέος σχεδιασμός του εμπρός άξονα υιοθέτησε στοιχεία από την προηγούμενη C-Class της Mercedes-Benz, ο βελτιστοποιημένος πίσω άξονας De Dion αύξησε σημαντικά τη διαδρομή των ελατηρίων ενώ τα ελαστικά με τα υψηλότερα πλευρικά τοιχώματα και την εξαιρετικά μικρή γωνία στρέψης είναι τα highlights του νέου αμαξώματος. Το σασί και η ανάρτηση της νέας γενιάς Smart αναπτύχθηκαν στη βάση της εμπειρίας που κέρδισε η εταιρεία από τα προηγούμενα μοντέλα Smart και σχεδιάστηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να αυξήσουν σημαντικά την οδηγική άνεση.

Κινητήρες

Δύο μοναδικοί 3κύλινδροι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι για τα νέα μοντέλα Smart κατά το λανσάρισμά τους στην αγορά: ο ατμοσφαιρικός κινητήρας παράγει 52 kW/71 hp από κυβισμό 999 cc. Η άφθονη ροπή του κινητήρα από τις 1000 rpm (μέγιστο: 91 Nm στις 2850 rpm) επιτρέπει την ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες, ακόμα και στην αστική κυκλοφορία. Στην κορυφή της γκάμας είναι ο κινητήρας turbo, ισχύος 66 kW/90 hp. Ο κινητήρας των 898 cc έχει μέγιστη ροπή 135 Nm στις 2500 rpm. Ο εντελώς νέος υπερσυμπιεστής περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα καυσαερίων (wastegate), το οποίο επιτρέπει την αύξηση της δυναμικής του κινητήρα σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που υποστηρίζει την οικονομία, είναι το αυτόματο σύστημα start/stop.

Εκτός από τον υπερσυμπιεστή, μια ολόκληρη σειρά από άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά συμβάλλει επίσης στην εξαιρετική οικονομία καυσίμου του κινητήρα και τις επιδόσεις. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ο μεταβλητός έλεγχος στροβιλισμού και το σύστημα μεταβλητής προσαρμογής των βαλβίδων εισαγωγής. Ένα άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό του -αλουμινένιου- 3κύλινδρου κινητήρα είναι η αναλογία διαμέτρου/διαδρομής. Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα στην αγορά, στην γκάμα θα προστεθεί ο βασικός βενζινοκινητήρας ισχύος 45 kW/60 hp.

Και οι δύο εκδόσεις μετάδοσης κίνησης είναι επίσης νέες για τα Smart: οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, twinamic.

Εξοπλισμός

Τρεις γραμμές εξοπλισμού (passion, prime και proxy) καθώς και μία πληθώρα προαιρετικού εξοπλισμού, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του οποίου προέρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, κάνουν κάθε νέο Smart -Fortwo ή Forfour- ένα πραγματικό κόσμημα! Ακόμη και στη βασική τους έκδοση, και τα δύο μοντέλα προσφέρονται με έναν πολύ πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης. Σε αυτόν περιλαμβάνονται φώτα ημέρας LED, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, οπτική επαλήθευση σήματος κλειδώματος και immobilizer, cruise control με περιοριστή (limiter) μεταβλητής ταχύτητας, ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας με προειδοποίηση παγετού, πίνακα οργάνων με μονόχρωμη οθόνη LCD και υπολογιστή ταξιδιού και ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά.Passion, prime & proxy είναι τα ονόματα των τριών γραμμών εξοπλισμού που διαφοροποιούν τα Smart στο επίπεδο εξοπλισμού, κυρίως στο εσωτερικό. Στα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνονται δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ένα ταμπλό με έγχρωμη οθόνη 3,5 ιντσών και θερμαινόμενα καθίσματα.

Κατά το λανσάρισμα της νέας γενιάς Smart, θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση edition για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η έκδοση αυτή προσφέρει αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως τον κλωβό ασφαλείας tridion σε πορτοκαλί χρώμα lava orange σε συνδυασμό με bodypanels/σώμα σε λευκό χρώμα για το Fortwo και γκρι του γραφίτη για το Forfour.

Τα συστήματα πολυμέσων πληρούν τα υψηλότερα στάνταρ, με την πλήρη ενσωμάτωση smartphones, την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και τη διαισθητική λειτουργία με οθόνη αφής (touchscreen). Για πρώτη φορά, το Smart προσφέρει το ηχοσύστημα JBL, το οποία παράγει έναν εντυπωσιακά «γεμάτο» ήχο. Περιλαμβάνει έναν ενισχυτή 6 καναλιών DSP (240 W) στο Fortwo και έναν ενισχυτή 8 καναλιών DSP (320 W) στο Forfour. Συνολικά οκτώ (Fortwo) ή δώδεκα (Forfour) ηχεία υψηλής απόδοσης παρέχουν εξαιρετική ακουστική απόλαυση.

Το Smart cross connect είναι μια επαναστατική νέα εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν στους πελάτες της Smart για το Smart Fortwo και το Smart Forfour. To Smart cross connect προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες κατά τη διάρκεια της κίνησης αλλά και εκτός του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, το smart parking είναι μία από τις λειτουργίες που τώρα προσφέρουν σχεδιασμό ακόμα πιο φιλικό προς το χρήση ενώ διαθέτει νέες λειτουργίες.

Εξωτερική σχεδίαση

Εξαιρετικά κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω σηματοδοτούν πως η νέα γενιά Smart διαθέτει επίσης τις «τυπικές» αναλογίες. Χάρη στο κατά 100 χιλιοστά φαρδύτερο μετατρόχιο, οι τροχοί έχουν τοποθετηθεί περισσότερο προς τα έξω. Αυτές οι χαρακτηριστικές αναλογίες προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα και ευελιξία και, μαζί με τον κινητήρα που είναι τοποθετημένος πίσω, επιτρέπουν στον κλωβό ασφαλείας tridion να φιλοξενεί μία καμπίνα επιβατών με ασυναγώνιστους χώρους σε τόσο συμπαγείς διαστάσεις! Οι χρωματικές αντιθέσεις ανάμεσα στον κλωβό ασφαλείας και τα bodypanels είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό της μάρκας Smart.

Οι σχεδιαστές του Smart αναφέρονται στην επαναστατική σχεδιαστική ανάπτυξη του περιγράμματος ως σχεδιασμό «one-and-a-half box». Η αλλαγή από τις προηγούμενες αναλογίας «one-box» θεωρήθηκε αναγκαία για δύο λόγους: το καπό που βρίσκεται ψηλότερα δίνει στο Smart έναν πιο ώριμο και σπορ χαρακτήρα.Το Smart έχει ένα φιλικό, αλλά με έντονη προσωπικότητα. Ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό σε αυτό το φιλικό πρόσωπο είναι η χαρακτηριστική μάσκα, η οποία τώρα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη. Τώρα, η διάτρητη μάσκα δίνει την αίσθηση μίας κηρήθρας. Η κηρήθρα αυτή είναι πιο απαλή στα εξωτερικά της σημεία – οι σχεδιαστές αναφέρονται σε αυτήν την απαλότητα ως «σβήσιμο». Η διακόσμηση του ψυγείου διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων για να ταιριάζει ή να κάνει αντίθεση με τα bodypanels, και συμπεριλαμβάνει ταο μαύρο, το cool silver και το λευκό χρώμα. Και τo δεύτερο άνοιγμα για την ψύξη του αέρα στον προφυλακτήρα, έχει και αυτό σχεδιασμό κηρήθρας.

Το σημαντικά μεγαλύτερο σήμα Smart στο κέντρο της μάσκας καταδεικνύει την αυτοπεποίθηση των νέων αυτών μοντέλων. Τώρα είναι τρισδιάστατο και σχεδόν σφαιρικό, πράγμα που το εναρμονίζει με τις πιο αισθησιακές γραμμές του νέου Smart. Το σήμα έχει ματ φινίρισμα, ώστε να ταιριάζει με όλα τα ένθετα χρωμίου που διαθέτει το αυτοκίνητο.

Οι ρομβοειδείς εμπρός λαμπτήρες έχουν ένα ελαφρύ κόψιμο στην κορυφή και δημιουργούν μία όμορφη, σπορτίφ όψη. Τα φώτα ημέρας σε σχήμα U είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Σε συνδυασμό με το πακέτο LED & Sensor, οι προβολείς έχουν και λειτουργία καλωσορίσματος: όταν το αυτοκίνητο είναι ξεκλείδωτο, τα φώτα στους προβολείς πάλλονται!

Το νέο Smart Forfour αναγνωρίζεται εύκολα ως νέο μέλος της οικογένειας Smart που μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το Smart Fortwo. Φυσικά, η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα βρίσκεται στο προφίλ τους: το Smart Fortwo έχει μια μεγάλη πόρτα που εκτείνεται έως την κολώνα Β με ένα παράθυρο χωρίς πλαίσιο. Τα τυπικά γονίδια του Smart είναι έτσι αναγνωρίσιμα από μακριά: οι εντυπωσιακές καμπύλες της πόρτας και ο μοναδικός κλωβός ασφαλείας tridion! Μια χαρακτηριστική γραμμή, που χαρακτηρίζει το κέντρο των πορτών υπογραμμίζει την εικόνα της μάρκας. Η γραμμή αυτή ακολουθείται από την τάπα του ρεζερβουάρ στη δεξιά πλευρά και την είσοδο αέρα για τον κινητήρα κάτω από την κολώνα Β στα αριστερά. Όπως και προηγουμένως, η πόρτα είναι επενδεδυμένη με ένα πάνελ από υψηλής ποιότητας ελαφρύ πλαστικό. Αυτό επιτρέπει στον «βασιλιά του παρκαρίσματος» να αδιαφορεί για τυχόν χτυπήματα από άλλους χρήστες των δρόμων.Η πλευρική όψη του Smart Forfour έχει τα ίδια στοιχεία με το Fortwo, αλλά ο κλωβός ασφαλείας tridion είναι μεγαλύτερος, ενώ έχει και μία ακόμα πόρτα. Οι εμπρός και πίσω πρόβολοι δείχνουν τόσο μικροί, όσο και για το Fortwo. Η γραμμή της οροφής του Forfour έχει μία κλίση προς τα πίσω σε στυλ κουπέ.

Ένα νέο χαρακτηριστικό και στα δύο μοντέλα είναι η έντονη γραμμή των ώμων (shoulderline). Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει και στις δύο εκδόσεις ένα στιβαρό look και διαχωρίζει οπτικά το αμάξωμα από το greenhouse.

Η πίσω πόρτα δύο τμημάτων είναι πολύ αγαπημένη στους οδηγούς των Smart. Έτσι, το Smart Fortwo διαθέτει και στη νέα του έκδοση αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει τη φόρτωση του αυτοκινήτου ακόμα και στους πιο στενούς χώρους στάθμευσης.

Τα πίσω ρομβοειδή φώτα πλαισιώνονται από τον κλωβό ασφαλείας tridion και θυμίζουν το Smart της πρώτης γενιάς. Παράλληλα συνδυάζονται με το μεγάλο μετατρόχιο που τονίζει το πλάτος στο πίσω μέρος. Με το προαιρετικό διατίθεται πακέτο LED & Sensor διατίθεται μία πανδαισία φώτων LED: έντεκα ατομικά φωτιζόμενοι κύβοι είναι τοποθετημένοι σε κάθε πίσω φωτιστικό σώμα, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα τη νύχτα. Το τυπικό μοτίβο της κηρήθρας εμφανίζεται ξανά στο διαφανές γυαλί πάνω από τα φλας και τα φώτα της όπισθεν στο κέντρο των φωτιστικών.

Το Smart Forfour έχει ουσιαστικά τα ίδια στοιχεία όπως το Smart Fortwo. Ωστόσο, η πίσω πέμπτη πόρτα ανοίγει προς τα επάνω σε ένα τμήμα, για να προσφέρει βολικό τρόπο φόρτωσης του χώρου αποσκευών.

Η νέα, πλούσια γκάμα εξωτερικών χρωμάτων και οι περίπου 40 επιλογές συνδυασμών μεταξύ των bodypanels και του κλωβού ασφαλείας tridion ενισχύουν την αισιόδοξη εικόνα της μάρκας. Τα νέα διαθέσιμα χρώματα περιλαμβάνουν το moon white (ματ), lava orange (μεταλλικό) και hazel brown (μεταλλικό), που μπορούν να συνδυαστούν με τα νέα χρώματα του κλωβού tridion, όπως το cool silver (μεταλλικό) ή το lava orange (μεταλλικό) για να δοθεί έμφαση στην αντίθεση.

Εσωτερικός σχεδιασμός

«Loop» είναι το κωδικό όνομα που έδωσαν οι σχεδιαστές στη συναισθηματική ένταση που χαρακτηρίζει το εσωτερικό και ομορφαίνει σημεία όπως το ταμπλό και τις πόρτες, για παράδειγμα. Η γλυπτική του ταμπλό έχει στηριχθεί σε δύο τμήματα – ένα τολμηρό και αισθησιακό εξωτερικό τμήμα, το οποίο μπορεί προαιρετικά να καλυφθεί με ύφασμα και ένα μεγάλο, κοίλο εσωτερικό τμήμα που περιλαμβάνει τα λειτουργικά στοιχεία. Μπροστά από το ταμπλό, ο πίνακας οργάνων και το κέντρο infotainment με το ραδιόφωνο / την πλοήγηση φαίνεται σαν να αιωρείται μπροστά από το ταμπλό.Τα ταμπλό και η κεντρική επένδυση στις πόρτες έχουν μεγάλα σημαία που καλύπτονται από ύφασμα και στις τρεις γραμμές εξοπλισμού. Οι υψηλής ποιότητας υφασμάτινες επιφάνειες είναι πολύ ευχάριστες στην αφή και θυμίζουν τα πλέγματα που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα αθλητικά παπούτσια. Η δομή αυτού του πλέγματος είναι ένα USP σε αυτήν την κατηγορία αυτοκινήτων.

Τα χρώματα και τα υλικά υπογραμμίζουν το χαλαρό και γοητευτικό χαρακτήρα της νέας γενιάς Smart, με τις γραμμές εξοπλισμού να δίνουν μία διακριτική και ξεχωριστή εμφάνιση. Τα σπορ εμπρός καθίσματα με έντονα περιγράμματα έχουν σχεδιαστεί ως μονοκόμματα καθίσματα.Το ταμπλό οργάνων και η ημικυκλική διάταξή του για τους δείκτες ταχύτητας και τα προειδοποιητικά σήματα έχουν πολλά κοινά με την προηγούμενη γενιά Smart αλλά έχουν νέο look. Οι εντυπωσιακοί σφαιρικοί αεραγωγοί είναι εύκολοι στη χρήση και διασκεδαστικοί. Η κεντρικά τοποθετημένη μονάδα χειρισμού του κλιματισμού έχει -και αυτή- μία ασυνήθιστη εμφάνιση: η επιθυμητή θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί σε μία κλίμακα στη μέση με τη βοήθεια ενός συρόμενου μεγεθυντικού φακού!

Το τιμόνι τριών ακτίνων πολλαπλών λειτουργιών διατίθεται προαιρετικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χειρισμό του ραδιοφώνου ή της πλοήγησης που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Το σύστημα infotainment σε μοντέρνο σχεδιασμό – σαν αυτό που έχουν συνηθίσει οι καταναλωτές από τα διάφορα ηλεκτρονικά gadgets – φαίνεται σαν να αιωρείται μπροστά από το ταμπλό. Με αυτόν τον τρόπο, το εσωτερικό του αυτοκινήτου αντανακλά τις αξίες της νέας, ενεργητικής και δικτυωμένης γενιάς!Οι πόρτες παίρνουν το «loop» από το ταμπλό. Το μεγάλο υποβραχιόννιο παρέχει άνεση. Το σχέδιο κηρήθρας που επικρατεί στο εξωτερικό, βρίσκεται στα ενσωματωμένα ηχεία και τα tweeters στο τρίγωνο παράθυρο του καθρέφτη.

Τα Smart Fortwo και Forfour κάνουν εξαιρετική χρήση του διαθέσιμου χώρου. Οι μηχανικοί της Smart έχουν αναπτύξει το δείκτη χώρου του σώματος (BSI) για να περιγράψουν πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιούνται οι χώροι. Ο δείκτης αυτός περιγράφει την αναλογία του εσωτερικού ως προς το εξωτερικό μήκος, όπου το εσωτερικό μήκος μετράται από το πεντάλ γκαζιού (στην αρχική του θέση) και καταλήγει στο πίσω άκρο με μία οριζόντια γραμμή, ως ένα απλό μέσο σύγκρισης ανάμεσα στα δύο οχήματα. μεταξύ διαφόρων οχημάτων. Και τα δύο νέα μοντέλα της Smart επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις σε αυτό το κριτήριο: 75% (Smart Fortwo) και 77% (Smart Forfour).

Οι βασικές διαστάσεις των δύο νέων Smart:

Smart Fortwo Smart Forfour
Μήκος (m) 2.69 3.49
Πλάτος (m) 1.66 1.66
Ύψος (m) 1.55 1.55
Μεταξόνιο (mm) 1.873 2.494
Γωνία στροφής (από κράσπεδο σε κράσπεδο) (m) 6.95 8.65
Γωνία στροφής (από τοίχο σε τοίχο) (m) 7.30 8.95
Εσωτερικό μήκος (πεντάλ γκαζιού έως πίσω άκρο) (mm) 2011.6 2707.3
Δείκτης Χώρου Σώματος (BSI) (αναλογία μήκους ως προς εσωτερικό μήκος) (%) 75 77
Χώρος αποσκευών (πίσω από τα εμπρός καιθίσματα) (L) 260 730newsbeast.gr