Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 35χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού.

Πρόκειται για τον ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Σωτήριο, γεν. 20-09-1979, στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, την 16-07-2014 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εξανάγκασε έναν άνδρα να εισέλθει στο αυτοκίνητό του, με την άσκηση σωματικής βίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ερημική περιοχή, όπου με την εκ νέου άσκηση σωματικής βίας του απέσπασε και ιδιοποιήθηκε παράνομα το ποσό των 330 ευρώ.

Επίσης, από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι πρωινές ώρες της 07-07-2014, ο 35χρονος επιβίβασε στο αυτοκίνητό του αλλοδαπή και αφού την οδήγησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις και συνουσία, παρά τη θέλησή της. Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τη γυναίκα στον τόπο του συμβάντος.

Μετά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και του επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως.Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Έτσι, θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις, να προσφύγουν στις Αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή του 35χρονου σ’ αυτές.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας στο τηλέφωνο 2310-502741 ή με τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

newsbomb.gr