Τσουχτερό πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ και ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή για βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου, επιβλήθηκε σε 69χρονο κάτοικο του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού, μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, επεβλήθη πρόστιμο 31.200 ευρώ σε ιδιοκτήτη σκύλου που τον πέταξε μέσα σε τσουβάλι από το αυτοκίνητο στο Σταυροχώρι Κιλκίς.

Όσον αφορά το περιστατικό στις Σέρρες, σύμφωνα με την πρόεδρο του τοπικού Φιλοζωικού Ομίλου , Ζωή Κοντού, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί». 

Ο 69χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

«Θεωρήσαμε την ποινή αρκετά επιεική», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού και προσθέτει: «Ακολουθήσαμε το γράμμα του νομού, όπου σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν4039/12, βεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες στο δήμο Σιντικής, για τον εν λόγω κάτοικο Χαρωπού, το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοντού, επισημαίνει πως σε μια άλλη περίπτωση κακοποίησης ζώου, «ένας 45χρονος δημότης Σερρών, κάτοικος της Κ. Καμήλας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, το Σεπτέμβριο του 2013, όταν έγινε αντιληπτός από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, να σέρνει, για ώρες, το σκυλί του, δεμένο στις ρόδες της μοτοσυκλέτας του».

Στον 45χρονο, που δικάστηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2014, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, χωρίς αναστολή, με δικαίωμα όμως εξαγοράς της ποινής και πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.

Πέταξε τη Βάλια μέσα σε τσουβάλι

Στα μέσα Ιουλίου, ο Δήμος Κιλκίς επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 31.200 ευρώ επέβαλε σε κάτοικο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα να εγκαταλείπει το σκυλάκι του μέσα σε ένα σάκο.

Ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητό του στον νομό Κιλκίς στις 26 Ιουνίου, και στην περιοχή του Σταυροχωρίου πέταξε στην άκρη του δρόμου έναν λευκό σάκο μέσα στον οποίο είχε βάλει το σκυλάκι, ένα ημίαιμο θηλυκό γκριφόν ηλικίας περίπου ενός έτους.

Μια φιλόζωη που περνούσε από το σημείο κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και κάλεσε την αστυνομία, ενώ μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς περισυνέλεξαν τη σκυλίτσα.

Ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς περιέθαλψαν τη σκυλίτσα, την καθάρισαν από παράσιτα, την εμβολίασαν, τη στείρωσαν και τη «βάπτισαν» Βάλια.

in.gr