Τελευταία ενημέρωση: 18:50

Μια νέα αεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος της εταιρείας Air Algerie σημειώθηκε την Πέμπτη, λίγες μόνο ώρες έπειτα από το δυστύχημα με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways και μερικές ημέρες από την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στο Μάλι.


Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού  της Αλγερίας, το αεροσκάφος εντόπισαν δύο γαλλικά μαχητικά Μιράζ 2000 αεροσκάφη, 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μάλι, κοντά στην πόλη Γκάο, σε μη προσβάσιμη περιοχή.



Παρόλα αυτά, τον εντοπισμό του αεροσκάφους δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, με τον υπουργό Λοράν Φαμπιούς να υποστηρίζει ότι «το αεροσκάφος ακόμα αγνοείται».



Οι τελευταίες πληροφορίες οι οποίες είχαν μεταδοθεί ανέφεραν ότι η πτήση AH5017 είχε -πιθανότατα- συντριβεί στο Νίγηρα.



Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε χαθεί, ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο του Μάλι -πάνω από την πόλη Γκάο- και προσέγγιζε τα σύνορα με την Αλγερία, στην περιοχή, δηλαδή, όπου και βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα συντρίμμια του.



Πάντως, για την ώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της νέας αυτής αεροπορικής τραγωδίας η οποία σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες έπειτα από το δυστύχημα με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways και μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.



\"\"



Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η Air Algerie ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με αεροσκάφος της, σχεδόν μία ώρα έπειτα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.



«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανέφερε η ανακοίνωση, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, το αεροπλάνο χάθηκε περίπου στις 4:55 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).



Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αεροπλάνο πετούσε από την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου στo Αλγέρι και ήταν ναυλωμένο από ισπανική ιδιωτική εταιρεία, την Swiftair.

Η Swiftair ξεκαθάρισε, μάλιστα, με ανακοίνωσή της ότι το αεροσκάφος ήταν ένα McDonnell Douglas MD-83 κι όχι ένα Airbus A320, όπως είχαν μεταδώσει αρχικά  διεθνή ΜΜΕ.



Στη δημοσιότητα δόθηκε και η λίστα επιβατών της πτήσης AH5017, εκ των οποίων 51 είναι Γάλλοι, 27 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, 8 από τον Λίβανο, 6 Αλγερινοί, 5 Καναδοί, 2 Γερμανοί, 2 πολίτες του Λουξεμβούργου, 1 Ελβετός, 1 Βέλγος, 1 Ουκρανός, 1 Νιγηριανός, 1 πολίτης του Καμερούν, 1 από το Μάλι και 6 μέλη του πληρώματος με ισπανική καταγωγή.



Σημειώνεται ότι η συντριβή του αεροσκάφους της Air Algerie, έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους και την χθεσινή τραγωδία με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways το οποίο συνετρίβη στη Ταϊβάν κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, τουλάχιστον 48 άνθρωποι.



\"\"



\"\" 



\"\" 



\"\"



\"\"



\"\"



\"\"



\"\"



\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook