Ξεκίνησαν χθες Τετάρτη 23 Ιούλη οι διήμερες εκδηλώσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Εντυπωσιακή ήταν οι προσέλευση του κόσμου και ιδιαίτερα νέων μαθητών.

Λειτούργησε με μεγάλη συμμετοχή ο παιδότοπος για μαθητές Δημοτικού, όπου τα παιδιά έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και δημιούργησαν τα έργα τέχνης τους!

Παράλληλα οι μεγαλύτεροι έπαιξαν σκάκι, pig – pong και έφτιαξαν graffiti.

Πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στα περίπτερα του ΚΕΘΕΑ, των Συλλόγων Γονέων, της Ένωσης, της Ειδικής Αγωγής, των μαθητών, της ΟΓΕ, όπου ενημερώθηκαν μέσα από σκίτσα και κείμενα για τα ζητήματα της παιδείας, για το πώς ονειρευόμαστε γονείς, δάσκαλοι και μαθητές την παιδεία των αναγκών μας.

Στη σκηνή απόλαυσαν κρητική και ρεμπέτικη μουσική, χορευτικό από μαθητικά συγκροτήματα. Χειροκρότησαν το μουσικό χορευτικό παραμύθι της ομάδας ΑΡΙΑΔΝΗ του ΚΕΘΕΑ.

Τέλος παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συζήτηση ενάντια στα ναρκωτικά και όλες τις εξαρτήσεις, την οποία συντόνισε η γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Ηρακλείου κ. Μπιτσάκη και συμμετείχαν η κ. Κασάκη από το ΚΕΘΕΑ, η κ. Τσαφή από το ΚΕΣΑΝ, ο κ. Κούδας ψυχίατρος στο ΠΑΓΝΗ και ο μαθητής ΕΠΑΛ κ. Νικολιδάκης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 24 Ιούλη από τις 7.00 το απόγευμα με τη λειτουργία όλων των περιπτέρων, του παιδότοπου και των δραστηριοτήτων για μεγαλύτερα παιδιά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συζήτηση για το ‘νέο σχολείο’ και τα δεινά που μας φέρνει, στο πώς θα διεκδικήσουμε το σχολείο των σύγχρονων αναγκών των παιδιών μας!

Στη σκηνή θα πραγματοποιηθούν επίδειξη πολεμικών τεχνών, συναυλία με rock μουσική και η βραδιά θα κλείσει με έντεχνο λαϊκό από μαθητικά συγκροτήματα (‘MEANING LESS’ και ‘11 και κάτι’ του 11ου Λυκείου).