Το θέμα της εξυγίανσης του κυκλώματος διακίνησης καυσίμων στην Κρήτη, απασχόλησε σημερινή σύσκεψη (26/5) που συγκάλεσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα ενέργειας και εμπορίου Κώστας Λαμπρινός.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Χάρις Μαυράκης, ο Διευθυντής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Στέλιος Λατζουράκης, εκπρόσωπος του τελωνείου Ηρακλείου, καθώς και στελέχη της Δ/σης Εμπορίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό στο τραπέζι του διαλόγου που έχει ξεκινήσει για την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων στο νησί, θίχτηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εμπορία και την διακίνηση των καυσίμων, με στόχο να πέσουν οι τιμές λιανικής και να βγουν ωφελημένοι οι καταναλωτές.

«Δεν είναι δυνατόν στην Κρήτη να έχουμε τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, καθώς το κόστος της μεταφοράς είναι μικρό. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να το εξετάσουμε και να το επιλύσουμε. Δεν είναι σωστό να στοχοποιούμε μόνο τους βενζινοπώλες που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Aυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων στο νησί» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Λαμπρινός.

Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς θα συνεχιστεί, και όπως υπογραμμίστηκε οι τελικές προτάσεις θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία.