Μια ξεχωριστή διάκριση, παγκοσμίου εμβέλειας πήρε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος για τη προσφορά του στη σύγχρονη τέχνη μέσω των δράσεων της συλλογής του αλλά και του πολιτιστικού και αναπτυξιακού οργανισμού ΝΕΟΝ που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο. Η ανακοίνωση έγινε από τον οργανισμό Independent Curators International σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος και η βράβευση θα γίνει τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Το Leo Award άρχισε να απονέμεται το 1997 και φέρει το όνομα του Leo Castelli, του σημαντικού συλλέκτη και μαικήνα κορυφαίων καλλιτεχνών. Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙCI, Renaud Proch, τόνισε κατά την ανακοίνωση: «Από το 1997 το ICI  μέσω του Leo Award αναγνωρίζει την προσφορά πρωτοπόρων ιδιωτών που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και υποστηρικτικά περιβάλλοντα για τη σύγχρονη τέχνη. Φέτος τιμούμε τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την οραματική προσέγγιση στον τρόπο συλλογή έργων τέχνης και για τα νέα μοντέλα που διερευνά για την έκθεση μιας συλλογής τέχνης. 

Ο Δασκαλόπουλος δημιούργησε τον ΝΕΟΝ, έναν  «οργανισμό χωρίς τοίχους» για να προσφέρει υποστήριξη σε καλλιτέχνες και επιμελητές τέχνης, να δημιουργήσει νέο κοινό μέσω εκθέσεων και δράσεων με ελεύθερη είσοδο, ενώ δημιουργεί ένα διεθνές δίκτυο πολιτιστικών συνεργασιών. Φέτος το ICI έχει την τιμή να καλωσορίσει τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στην τάξη των Leo.

\"\"

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στη Νέα Υόρκη στις 17 Νοεμβρίου, στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του ICI.

\"\"

Το ICI ιδρύθηκε το 1975 στη Νέα Υόρκη από τη Σούζαν Σόλλινς και τη Νίνα Καστέλλι Σάντελ η οποία ήταν κόρη του Λίο Καστέλλι. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που  διοργανώνει εκθέσεις, εκδηλώσεις, και εκδίδει βιβλία και καταλόγους για επιμελητές και φιλότεχνους σε όλο τον κόσμο. Η βάση του είναι στη Νέα Υόρκη, αλλά ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο μέσα από συνεργασίες με καλλιτεχνικά ιδρύματα. Στο παρελθόν το βραβείο έχουν πάρει οι Miuccia Prada, Dasha Zhukova,  Roy και Dorothy Lichtenstein.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook