Η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ήταν μία από τους επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου που συνετρίβη στο Μάλι – Διαψεύδει το αμερικανικό δίκτυο NBC
Την ώρα που δύο γαλλικά μαχητικά Μιράζ 2000 φέρονται να εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους MD-83 της Air Algerie με τους 116 επιβαίνοντες, 70 χλμ από τα σύνορα του Μάλι, κοντά στην πόλη Γκάο, σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν και η ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο.
Στο αεροσκάφος, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης και λέγεται ότι κατέπεσε σε μη προσβάσιμη περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion επέβαινε και η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αργεντίνικης εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Μαριέλα Κάστρο, ταξίδευε με το MD-83 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο.
Η Κάστρο που είναι σεξολόγος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ταξίδευε με την πτήση AH5017, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο της Μπουρκίνα Φάσο.
Σύμφωνα με την La Nacion ο αερολιμένας αναφέρει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως επέβαιναν «δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από τη Γαλλία και η Μαριέλα Κάστρο, ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο, πρώην προέδρου της Κούβας».
Την ίδια ώρα, βέβαια σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του NBC, Μαίρη Μάρει, η Μαριέλα Κάστρο δε ταξίδευε με το μοιραίο αεροσκάφος, υποστηρίζοντας ότι την είδε τις πρωινές ώρες και τονίζοντας ότι δεν επέβαινε στο MD-83 της Air Algerie.
Όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Αμύνης το MD-83 εντοπίστηκε από τα μαχητικά της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.
Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «το αεροσκάφος ακόμα αγνοείται».
Την ίδια στιγμή, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της νέας αυτής αεροπορικής τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες έπειτα από το δυστύχημα με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways και μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook