Δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια του νέου αεροπορικού δυστυχήματος – Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι η πτήση AH5017 είχε -πιθανότατα- συντριβεί στο Νίγηρα
Ένα νέο θρίλερ βρίσκεται εν εξελίξει από το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και η εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχει χάσει τα ίχνη της πτήσης AH5017, που ταξίδευε με 116 επιβαίνοντες, από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, νέα ερωτηματικά γεννώνται για το τι μπορεί να συμβαίνει στις αεροπορικές αερογραμμές, τη στιγμή που μόλις 24 ώρες μετά το δυστύχημα με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways και μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, έρχεται να προστεθεί και τρίτη τραγωδία, όσο η λίστα των νεκρών αυξάνεται.
Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλέι το γεγονός πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Air Alegerie, ανακοινώθηκε με επτά ώρες καθυστέρηση, ενώ όλα τα στοιχεία της εξαφάνισής του παρέπεμπαν στο θρίλερ που ζήσαμε το Μάρτιο, με την εξαφάνιση του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, καθώς η πτήση MH 370 μετέφερε 227 επιβάτες και 12 προσωπικό. Χάθηκαν όλοι σκορπίζοντας όχι μόνο θλίψη αλλά και απορία σε όλον τον κόσμο για το που μπορεί να κατέληξε το αεροσκάφος. 
Πρόεδρος Μάλι: Εντοπίστηκε στην έρημο
Στην έρημο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με έκτακτη είδηση που μετάδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, το θρίλερ συνεχίζεται καθώς τίποτα ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί και όλα στηρίζονται στις δηλώσεις του προέδρου του Μάλι. Ο ίδιος φέρεται να είπε συγκεκριμένα: «Μόλις ενημερώθηκα ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τους Air Algerie εντοπίστηκαν στα βόρεια, μεταξύ των πόλεων Aguelhoc και Kidal».
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το θρίλερ για το αν πράγματι τα συντρίμμια βρέθηκαν συνεχίζεται, παρόλο που αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Μάλι Ιμπραΐμ Μπουμπακάρ Κεϊτά. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στα βόρεια, μεταξύ των πόλεων Aguelhoc και Kidal.
Οι τελευταίες πληροφορίες οι οποίες είχαν μεταδοθεί ανέφεραν ότι η πτήση AH5017 είχε -πιθανότατα- συντριβεί στο Νίγηρα.
Σύγχυση για το αν τελικά βρέθηκαν τα συντρίμμια
Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με την τύχη του αεροσκάφους McDonnell Douglas MD-83
της Air Algerie με τους 119 επιβάτες, το στίγμα του οποίου χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης κι αυτό γιατί σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλγερίας, το αεροσκάφος εντόπισαν δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου Mirage-2000, 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μάλι, κοντά στην πόλη Γκάο, σε μη προσβάσιμη περιοχή. Παρόλα αυτά, τον εντοπισμό του αεροσκάφους δεν επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, με τον υπουργό Λοράν Φαμπιούς να υποστηρίζει ότι «το αεροσκάφος ακόμα αγνοείται».
Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Μάλι υποστήριζε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, για να έρθει λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος του Μάλι και να δηλώσει πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν μεταξύ των πόλεων Aguelhoc και Kidal.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook