Αποδείξεις πως το ρωσικό πυροβολικό βάλλει από το ρωσικό έδαφος εναντίον θέσεων του ουκρανικού στρατού υποστήριξε σήμερα η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ότι έχει στην κατοχή της.

Η Μόσχα έχει εξάλλου την πρόθεση να στείλει περισσότερους εκτοξευτήρες ρουκετών και πυραύλων στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι από τότε που το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφθηκε, την 17η Ιουλίου, «συνεχίζεται η μεταφορά όπλων από τα σύνορα» προς την Ουκρανία, σημείωσε η Χαρφ, ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει την φύση αυτών των πληροφοριών.

«Το πυροβολικό βάλλει από τη Ρωσία» στοχοθετώντας θέσεις «του ουκρανικού στρατού», υπογράμμισε η ίδια.

Επί του πεδίου, οι μάχες μεταξύ των ανταρτών και των ουκρανικών δυνάμεων επικεντρώθηκαν σήμερα στον έλεγχο της ρωσοουκρανικής μεθορίου, τμήμα της οποίας έχει περιέλθει στον έλεγχο των αυτονομιστών, γεγονός που τους επιτρέπει, σύμφωνα με το Κίεβο, να ενισχύονται από τη Ρωσία.

newsbeast.gr