Είναι μεγάλη ταλαιπωρία να είσαι στρατιωτικός στην Ελλάδα. Ακόμη κι όταν αποστρατευθείς για να “απολαύσεις” την περίοδο σύνταξης διαπιστώνεις ότι τον περισσότερο χρόνο θα τον περάσεις σε ουρές στις οποίες το κράτος το οποίο υπηρέτησες σε υποχρεώνει να σταθείς!

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνεται το αδιαχώρητο τις τελευταίες ημέρες! Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι χθες οι αιτήσεις για διακοπή παραγραφής της απαιτήσεως, από τη δικαίωση στο ΣτΕ  , έχει ξεπεράσει τις 92.000! Ο αριθμός είναι πραγματικός και προέρχεται από τα στοιχεία των πρωτοκολλημένων αιτήσεων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο…έχει μπλοκάρει. Και μέχρι τις 31 Ιουλίου, είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 100.000.

Η μαζική προσέλευση στρατιωτικών για την κατάθεση των αιτήσεων -κατόπιν ερμηνείας και παρότρυνσης κάποιων δικηγορικών γραφείων- δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει ίχνος εμπιστοσύνης προς τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Είναι τόσο ανήσυχοι οι στρατιωτικοί που ακόμη και τις διαβεβαιώσεις του νομικού συμβούλου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Γιώργου Αντωνακόπουλου, τις ακούν …κρατώντας και μια επιφύλαξη. Η οποία εκφράζεται με την προσφυγή στο ΝΣΚ.

Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει. Από τη μία οι πολύ χλιαρές δηλώσεις υπουργών και αξιωματούχων και από την άλλη οι παροτρύνσεις δικηγόρων που επιμένουν ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής από τις 31 Ιουλίου.

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη και τα σχετικά υποδείγματα για την κατάθεση των αιτήσεων.





\"\"

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook