Οι συνήγοροι του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν υποστηρίζουν ότι διαθέτουν πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν «να υπονομεύσουν σοβαρά την αξιοπιστία» της καμαριέρας που τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να τη βιάσει.

Σε επιστολή τους προς την εισαγγελία του Μανχάταν οι δικηγόροι Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπεν Μπράφμαν εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις «διαρροές» πληροφοριών από την αστυνομία της Νέας Υόρκης στα μέσα ενημέρωσης.

«Πράγματι, εάν σκοπεύαμε να θρέψουμε τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης θα μπορούσαμε τώρα να δώσουμε στη δημοσιότητα ουσιαστικές πληροφορίες που, κατά την άποψή μας, θα υπονόμευαν σοβαρά την ποιότητα της δίωξης και την αξιοπιστία της ενάγουσας στην υπόθεσης», γράφουν οι δύο δικηγόροι στην επιστολή τους που απευθύνεται στον εισαγγελέα Σάιρους Βανς και φέρει ημερομηνία 25 Μαΐου.

«Σας ζητούμε να χρησιμοποιήσετε όποια μέσα είναι κατάλληλα για να σταματήσετε αμέσως τις διαρροές», προσθέτουν. Ο εισαγγελέας Τζον Μακόνελ έχει δηλώσει ότι οι αποδείξεις κατά του Στρος-Καν είναι «ουσιαστικές και αυξάνονται καθημερινά», χαρακτηρίζοντας «ακλόνητη» την ιστορία που είπε η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν τονίζουν εξάλλου ότι ανησυχούν πως παραβιάζεται το δικαίωμα του πελάτη τους σε μια δίκαιη δίκη λόγω της «αποκάλυψης προδικαστικού υλικού» ακόμη και προτού το υλικό αυτό να παρουσιαστεί στους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών. Ως παράδειγμα, παραπέμπουν στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του Στρος-Καν στα ρούχα της καμαριέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ