Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιούλη οι διήμερες θεματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.

Η προσέλευση μαθητών και γονιών αλλά και άλλων κατοίκων της πόλης ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τα μικρά παιδιά απόλαυσαν στον παιδότοπο το Θεατρικό παιχνίδι παρέα με τους εμψυχωτές, ζωγράφισαν και δημιούργησαν πήλινα αριστουργήματα.

Τα μεγαλύτερα έπαιξαν σκάκι και ping – pong .

Στη σκηνή η εκδήλωση ξεκίνησε με επίδειξη πολεμικών τεχνών από μαθητές ακαδημίας, που θαυμάστηκαν και χειροκροτήθηκαν δεόντως.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η συζήτηση για τα βάσανα τα οποία φέρνει το νέο σχολείο που υλοποιεί η κυβέρνηση, στους μαθητές και τους γονιούς τους. Διατρανώθηκε η θέληση όλων, να παλέψουν για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών και των προσδοκιών των παιδιών μας. Ένα σχολείο που θα μορφώνει, δεν θα εξοντώνει!

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με δύο συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Κυριολεκτικά το πάρκο πλημμύρισε με rock μελωδίες και λαϊκά τραγούδια. Ήταν τόσο το μεράκι των παιδιών που έπαιζαν και ακόμη μεγαλύτερος ο ενθουσιασμός αυτών που παρακολουθούσαν, που οι ώρες δεν μας χώρεσαν. Το πρόγραμμα ξεπέρασε τα μεσάνυχτα!

Διοργανωτές και συμμετέχοντες υποσχέθηκαν καλύτερη συνέχεια το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και προετοιμασία όλη τη χρονιά, ώστε τα παιδιά μας να δημιουργούν μακριά από εξαρτήσεις.

Όλοι έδωσαν ραντεβού από Σεπτέμβρη στους αγώνες για καλύτερο, δημόσιο και δωρεάν σχολειό!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook