Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί τον Διοικητή του νοσοκομείου, τους διευθυντές και τους προϊστάμενους να μην προχωρήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης και να συνταχθούν με τους εργαζόμενους ενάντια στην υλοποίηση του μέτρου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Την Τετάρτη 23 Ιούλη 2014 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας των ΔΣ των Σωματείων των νοσοκομείων της χώρας στο Υπουργείο Υγείας.

Κατατέθηκε η καθολική αντίδραση των εργαζομένων των νοσοκομείων ενάντια στην επιχειρούμενη «αξιολόγηση» από την κυβέρνηση.

Πάνω από 100 ΔΣ σωματείων επέστρεψαν ασυμπλήρωτα και παραδόθηκαν συμβολικά στην πυρά έξω από το υπουργείο υγείας τα φύλλα αξιολόγησης που κατατέθηκαν μαζικά από τους εργαζόμενους σε ποσοστά 95 – 100%.

Το Σωματείο μας συμμετείχε παραδίδοντας τις υπογραφές μας με το κείμενό μας ενάντια στην αξιολόγηση.

Την Τρίτη 22 Ιουλίου ο Υπουργός Υγείας, κ. Βορίδης σε σύσκεψη που συγκάλεσε με τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων τους εγκάλεσε για την άμεση εφαρμογή του νόμου και τους απείλησε ή να εφαρμόσουν το νόμο ή να παραιτηθούν.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου μας παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της και την απόφαση του Διοικητή που εξηγεί τους λόγους άρνησης επιμερισμού ποσοστώσεων υποχρεώθηκε να δώσει εντολή να προχωρήσει ο επιμερισμός ποσοστώσεων στο νοσοκομείο μας και να επιδοθούν τα φύλλα αξιολόγησης.

Καλούμε το Διοικητή του νοσοκομείου να μην υποκύψει στις πιέσεις του υπουργού υγείας, να συνταχθεί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και να μην εφαρμόσει το νόμο-σφαγείο για τους εργαζόμενους, το Νοσοκομείο και την Υγεία.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και τιμώντας τις υπογραφές μας στα κείμενα ενάντια στην αξιολόγηση καλούμε:

Τους διευθυντές να μην προχωρήσουν σε επιμερισμό των ποσοστώσεων στις υπηρεσίες ευθύνης τους.

Τους προϊστάμενους των τμημάτων να μη συντάξουν εισηγήσεις αξιολόγησης.

Όλους τους εργαζόμενους όταν τους επιδοθούν τα φύλλα αξιολόγησης να καταθέσουν μαζικά στο Σωματείο, ασυμπλήρωτα (μόνο το ονοματεπώνυμο).

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4250/14 ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της στην ΕΕ και το ΔΝΤ επιχειρεί νέα καθολική επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

• Καταργούν το 8ωρο/40ωρο, την κορυφαία εργατική κατάκτηση πριν από ένα αιώνα, επιβάλλοντας 9ωρο/45ωρο στους εργαζόμενους στο δημόσιο και διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

• Νομοθετούν το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τσακίζοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη εξαθλιωμένες αποδοχές μας συνδέοντας μισθό με αξιολόγηση και παραγωγικότητα και κυρίως με νέες μειώσεις στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ.

• Ετοιμάζουν στο νέο ασφαλιστικό μεγάλες αυξήσεις στα όρια ηλικίας παλαιών και νέων ασφαλισμένων, καταργούν τη θεμελίωση του ασφαλιστικού δικαιώματος, και προχωρούν σε νέα μείωση των συντάξεων μέσα από την ενοποίηση των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

• Για να μπορέσουν να εφαρμόσουν όλα τα παραπάνω σχεδιάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο επιχειρώντας έλεγχο των συνδικάτων, χτυπώντας συνδικαλιστικές ελευθερίες, εμποδίζοντας το δικαίωμα στην απεργία, δίνοντας δικαίωμα στην εργοδοσία για ανταπεργία (λοκ άουτ) κλπ.

Στην επίθεση της κυβέρνησης της ΕΕ και του Κεφαλαίου οργανώνουμε τον αγώνα μας και δίνουμε την εργατική μας απάντηση:

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook