Περισσότεροι από 232 άνθρωποι αγνοούνται από τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την Κυριακή την πόλη Τζόπλιν του Μισούρι. Ο ανεμοστρόβιλος έχει καταστρέψει σχεδόν ολόκληρη την πόλη και έχει αφήσει πίσω του εκατοντάδες θύματα.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και ο 18χρονος μαθητής λυκείου και «αστέρι» του YouTube, Will Norton.

Όταν «χτύπησε» ο ανεμοστρόβιλος, το αγόρι βρισκόταν με τον πατέρα του στο αυτοκίνητο του και επέστρεφε από την αποφοίτησή του.

Ο ανεμοστρόβιλος «ρούφηξε» κυριολεκτικά τον Will από την οροφή του αυτοκινήτου και παρά τις προσπάθειες του πατερά του να τον κρατήσει στη γη, το αγόρι χάθηκε μέσα στη δίνη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της αδερφής και της μητέρας του που εκείνη την ώρα βρίσκονταν με άλλο αμάξι πίσω από το Ι.Χ. του 18χρονου.

Ο 18χρονος είχε ένα κανάλι στο YouTube, το \’Willdabeast\’ όπου δημοσίευσε κωμικά βίντεο στα οποία «πρωταγωνιστούσε» ο ίδιος, ενώ είχε περισσότερα από 1,5 εκατ. προβολές.

Αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από τα 125 πτώματα που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια μόνο ένα έχει αναγνωριστεί. Οι αρχές ζήτησαν από τις οικογένειες \”να κάνουν υπομονή\” γιατί η διαδικασία αναγνώρισης μέσω γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι χρονοβόρα.

 Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επιτράπηκε στις οικογένειες να πάνε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσουν τους οικείους τους, η υποδιευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Πολιτείας, Αντρέα Σπίλερς, εξήγησε ότι οι αρχές θέλουν \”να είναι σίγουρες 100%\” για την ταυτότητα των θυμάτων.

Όσον αφορά τους 232 αγνοούμενους \”δεν είμαστε βέβαιο ότι είναι όλοι τους νεκροί\”, υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός μπορεί να αλλάξει αν βρεθούν και άλλα πτώματα ή αν δηλωθούν και άλλοι αγνοούμενοι.

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook