Περίπλοκη έγινε η κατάσταση στην κορυφή του 7ου Διεθνούς Σκακιστικού τουρνουά Παλαιόχωρας, μετά τις αρκετές ισοπαλίες του 5ου γύρου.

Σημαντικές νίκες σημείωσαν Χανιώτες αθλητές που συμμετέχουν στο τουρνουά.

Η σχετική ενημέρωση των διοργανωτών:
Οι ισοπαλίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του 5ου γύρου στο 7ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην κορυφή. Κερδισμένοι της μέρας βρέθηκαν ο GM Zinchenko Y. (UKR), o Gavrilov Al. (RUS), και ο Mirzoev Az. (AZE) που με τις νίκες τους έπιασαν στην κορυφή τους GM Al. Delchev (BUL),  GM Gupta Ab. (IND),  GM Werle Jan (NED), και IM An. Mhamal (IND) ισοβαθμώντας όλοι με 4,5 βαθμούς. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι επτά παίκτες είναι από έξι διαφορετικές εθνικότητες δείχνοντας και την πολιτισμικότητα του τουρνουά! Από εδώ και πέρα πλέον βλέπουμε σημαντικά ντέρμπυ στα πρώτα τραπέζια και η κάθε νίκη που επιτυγχάνεται θα αποτελεί και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την τελική επικράτηση. Στις γυναίκες άλλαξε ριζικά το σκηνικό μιας και χάσανε και οι τρεις που προηγούνταν στην βαθμολογία με αποτέλεσμα η Δρακάκη Α.Μ., η Κουτσογιαννοπούλου Θεοδ. η Μαρκάκη Σ. και η Chursina Ada (RUS) να εκμεταλλευτούν το γεγονός και με τις νίκες τους να βρεθούν στην κορυφή έχοντας από 3 βαθμούς.  Σημαντικά αποτελέσματα είχαμε και από τους τοπικούς παίκτες οι οποίοι δείχνουν τα δόντια τους με θεωρητικά πολύ ισχυρότερους αντιπάλους.  Σ’ αυτό το γύρο ξεχώρισε η νίκη του Λιοδάκη Κ. επί του Ιταλού ΙΜ Rombaldoni D. (2484), Οι νίκες των Φυντριλάκη Σταύρου και Κυριάκου επί της Ρωσίδας Egorova Α. (1968) και του Ιταλού Pandini G. (1722) αντίστοιχα και οι ισοπαλίες του Παπαδόπουλου Αργ. με τον Eggleston D. (2409) του Καλογερή Γ. με τον Ελβετό Milosevic G. (2364) και του Μαρινάκη Χρ. με τον Ρώσο Trufanov Al. (2240).  

Εντωμεταξύ μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή σήμερα το βράδυ στο ομαδικό τουρνουά γρήγορου σκακιού. Αρκετοί Χανιώτες που δεν μπόρεσαν να παίξουν στο πρωτάθλημα αναμένεται να έρθουν το βράδυ για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή η οποία πραγματοποιείται στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας. Οι αγώνες ξεκινάνε στις 11:00 μμ. και διαρκούν περίπου έως τις 2:00 το πρωί. 

Γενικώς αυτό που μπορούμε να πούμε για την διοργάνωση είναι ότι η εμπειρία των ανθρώπων της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων αποτελεί άψογο εγγυητή έτσι ώστε όλα να κυλούνε ήρεμα μέσα σε άριστο κλίμα με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 5:30 μμ. και υπάρχει ζωντανή μετάδοση και live streaming  των κυριοτέρων παρτίδων μέσα από την ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων  www.chaniachess.gr   

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Παλαιόχωρας είναι η Υδροαιολική ΑΙΓΑΙΟΥ  Α.Ε. ενώ λοιποί χορηγοί είναι :ο ΟΤΕ , η ΑΝΕΚ LINES, το PILOT BEACH RESORT ,το καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ, η Θ ΣΧΕΤΑΚΗΣ Α.Ε και το Simple City, το Κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκης ,τα οπτικά κέντρα OptonetΧατζηαθανασίου, η ΒΙΟΜΕΤΑΛ Μουστεράκης-Λεβεντάκης Ο.Ε.και η S&P Ενεργειακή και το Ζαχαροπλαστείο Καρακατσάνης.


Για φωτογραφίες από το τουρνουά πατήστε ΕΔΩ.