Στην 4η ενότητα δράσεων έφτασε ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου και η επιτροπή "EL GRECO FODELE 2014¨ τιμώντας με 7ήμερο φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων στην γενέτειρά του, στο Φόδελε, τον μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, μουσικοί, γλύπτες, ζωγράφοι, ιστορικοί, πανεπιστημιακοί, κ.α. συμμετέχουν και φέτος, 400 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, σε Διεθνή συμπόσια και Εκθέσεις γλυπτικής, ζωγραφικής και αεροφωτογραφίας που θα φιλοξενούνται στο Μουσείο Θεοτοκόπουλου, καταθέτοντας φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του.

Μεγάλα μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και την Κρήτη θα κρατούν συντροφιά κάθε βράδυ στον κόσμο που θα παραβρεθεί, όπως είναι οι Μιχάλης Καλλέργης, Σήφης Λιγοψιχάκης, Μπάμπης Γαργανουράκης, Λουδοβίκος των Ανωγείων και Ψαραντώνης με κρητική παραδοσιακή μουσική, οι Μιχάλης Χόιπελ, Δέσποινα Τσολάκη, Γιώργος Μαρινάκης με Κλασική, Αναγγενησιακή μουσική , το "Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης" με τους Γιώργο Μανωλιούδη και Βαγγέλη Πυθαρούλη , και το μουσικοθεατρικό σχήμα " Αναπνοή".

Ενώ χορευτικά σχήματα από τα Ανώγεια, τα Σφακιά , το Παλαιόκαστρο Σητείας και ο "Αετογιάννης", θα καλύψουν μέχρι 7 Αυγούστου τις εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ «EL GRECO FODELE 2014» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της UNESCO –Όμιλος Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Συντελεστές του Φεστιβάλ, είναι οι:
Δήμαρχος Μαλεβιζίου: Κωνσταντίνος Μαμουλάκης
Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ και επιτροπής «EL GRECO FODELE 2014» : Γιώργος Αεράκης – Μέλη και προσωπικό ΔΟΠΠΑΜ/επιτροπής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Kωνσταντίνος Καζαμιάκης
Συντονιστής Συμποσίου Γλυπτικής: Kώστας Παγωμένος
Συντονιστής Συμποσίου Ζωγραφικής: Mάριος Παπουτσάκης
Οργάνωση-επικοινωνία: Mαρία Πιτσικάκη-Μανώλης Φούμης
Παρουσίαση εκδηλώσεων-συντονισμό: Μαρία Γωνιανάκη- Και η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα
Οι δράσεις για τo Παγκόσμιο Έτος «Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, με την 5η και τελευταία ενότητα των δράσεων, στο Μόναχο της Γερμανίας.

Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό.