Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, τα πόδια μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα στα βλέμματα, αφού τόσο στην παραλία, όσο και στις υπόλοιπες εξόδους μας παραμένουν ακάλυπτα.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα ενυδατώνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Δείτε λοιπόν 10 μυστικά που αν τα ακολουθήσετε, τα πόδια σας θα είναι πανέμορφα και έτοιμα για χάδια.

1. Απολεπίστε τις φτέρνες σας
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε προκειμένου να έχετε υπέροχα πόδια είναι οι απαλές και βελούδινες φτέρνες. Γι’ αυτό το λόγο μην παραμελείτε την απολέπιση τους, τόσο με κάποιο scrub, όσο και με το τρίψιμο τους με μια ελαφρόπετρα ή μια ράσπα. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που επικάθονται στην επιδερμίδα και δημιουργούν σκληρύνσεις και θα κάνετε τα πέλματα σας μαλακά σαν ενός μωρού.
2. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες στα πόδια
Ο κλασσικός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι τα επιθέματα. Ωστόσο, υπάρχει ένας πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος που ίσως δεν γνωρίζετε. Η λύση βρίσκεται στο στοματικό διάλυμα. Ναι, καλά διαβάσατε! Βάλτε λοιπόν, 3 φορές την ημέρα, λίγο από το στοματικό σας διάλυμα σε ένα βαμβάκι και πιέστε το πάνω στη φουσκάλα, έτσι ώστε να ξεραθεί, διώχνοντας παράλληλα και τον πόνο.
3. Καλύψτε κοκκινίλες ή σημάδια
Σε περίπτωση που έχετε κάποιο σημάδι ή κοκκινίλα που σας ενοχλεί, μην διστάσετε να την καλύψετε με ελάχιστο concealer στο χρώμα του δέρματος σας.
4. Σωστή ενυδάτωση
Λόγω της μεγάλης ζέστης και επομένως του ιδρώτα, αναγκάζεστε πολλές φορές να κάνετε ντους περισσότερες από μια φορά την ημέρα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται και να χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση. Έτσι, κάθε φορά που βγαίνετε από το μπάνιο είναι απαραίτητο να απλώνετε, σε βρεγμένο κατά προτίμηση δέρμα, λίγο baby oil.
5. Baby oil στις γάμπες για υπέροχα πόδια
Πολλά top models πριν βγουν στην πασαρέλα, απλώνουν στις γάμπες και τους μηρούς τους λίγο baby oil. Υιοθετήστε λοιπόν αυτό το μυστικό πριν από κάθε σας βραδινή έξοδο και δώστε στα πόδια σας μια εκτυφλωτική λάμψη.
6. Σωστή ώρα για το ξύρισμα
Η καλύτερη ώρα για να ξυρίσετε τα πόδια σας είναι το πρωί, διότι τα πόδια σας είναι ξεκούραστα και χωρίς πρήξιμο.
7. Εναλλακτική λύση για τον αφρό ξυρίσματος
Στην περίπτωση που σας τελείωσε ο αφρός ξυρίσματος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε λίγο baby oil. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα γίνει σωστά το ξύρισμα, αλλά θα ενυδατώσετε και την επιδερμίδα σας σε βάθος.
8. Αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, τι πρέπει να προσέξετε;
Αν χρησιμοποιείτε αυτές τις μεθόδους αποτρίχωσης, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε απολέπιση πριν την εφαρμογή τους.
9. Μαυρίστε και κρύψτε τις ατέλειες
Ο έντονος ήλιος του καλοκαιριού και τα μπάνια στην παραλία μπορούν να σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ατέλειες που έχουν τα πόδια σας, αρκεί να κάνετε ηλιοθεραπεία, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.
10. Γυμναστείτε και δώστε στα πόδια σας μια υπέροχη όψη
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να περπατάτε ή να κάνετε ποδήλατο. Επίσης, η καλύτερη άσκηση του καλοκαιριού είναι η κολύμβηση, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τον ιδανικό καιρό και σμιλεύστε το σώμα σας.
beautetinkyriaki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook