Το "έγκλημα" του δράστη ήταν προμελετημένο, καθώς ήδη από το καλοκαίρι του 2012 είχε πλησιάσει την κάτω των 17 ετών εγγονή του αδελφού του και με πρόσχημα τα σοβαρά μαθησιακά, οικονομικά και κοινωνικής ένταξης προβλήματα που αντιμετώπιζε η ευάλωτη κοπέλα, κατέστη η φιγούρα πρότυπο - σωτήρας για αυτήν, καθιστάμενος απαραίτητος στην ζωή της...

Ήταν ο άνθρωπος που την στήριξε και οικονομικά και ψυχολογικά στις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζε η μικρή, καθώς οι γονείς της δεν ήταν ικανοί να της προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο. 

Αυτήν ακριβώς την απουσία στήριξης στην ανήλικη εκμεταλλεύτηκε ο 64χρονος αδελφός του παππού της, ο οποίος ξεκίνησε από τα "τυχαία" ακουμπήματα και τα "απλά" χάδια στο στήθος, σε πρώτη φάση, φτάνοντας λίγους μήνες μετά κατά τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2013 να έρχεται σε κανονική συνουσία μαζί της. 

Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων, ακόμα και από συγγενικά πρόσωπα, στην Κυπρο, επέβαλλε 6ετη ποινή κάθειρξης στον καταδικασθέντα, με την υπεράσπιση να έρχεται σε συμβιβασμό με τους δικηγόρους της μικρής ώστε να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί βιασμού και απαγωγής. 

Ως ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε, σε περιορισμένο βαθμό όμως, η ύστερη αποδοχή της κατηγορίας περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον δράστη, το λευκό ποινικό του μητρώο, καθώς και την πλήρη απαξίωσή του από την μικρή κοινωνία του χωριού του, μαζί με την εγκατάλειψή του από την σύζυγο και τα παιδιά του.

newsit.gr