To ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651 κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί Λακωνίας, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί.

\"Το
Το αεροδρόμιο που έγινε η τραγωδία – ΦΩΤΟ από apela.gr


Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο νεαρά άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Οι σοροί τους μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Σπάρτης. 

Όπως έγινε γνωστό ο πιλότος έχασε τον έλεγχο κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί και η συντριβή του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα της αερολέσχης Καλαμάτας, ήταν αναπόφευκτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ο χειριστής του αεροσκάφους και ο βοηθός του – ηλικίας 45 με 55 ετών – που ήταν οι μόνοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν την απογείωση \’\’πάγωσαν\’\’ όταν είδαν το αεροπλάνο να χάνει ύψος και να πέφτει λίγο έξω από την πίστα αεροδρομίου. Αμέσως κλήθηκαν πυροσβέστες και αστυνομικοί, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα οι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook