Τελευταία ενημέρωση: 20:30

Οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι το πλοίο Cape Ray \”φυγαδεύτηκε\” πιο δυτικά από το σημείο που εικάζονταν ότι βρίσκονταν,  γυρνούν πίσω και τα άλλα δύο σκάφη της αποστολής που έφυγε από το λιμάνι των Χανίων για την εν πλω διαμαρτυρία ενάντια στη διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου (δείτε εδώ).

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης,  που βρίσκεται σε ένα από τα δύο σκάφη της αποστολής, το Cape Ray είχε μετακινηθεί από το σημείο που σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες όπως σημειώνει, βρίσκονταν αγκυροβολημένο διενεργώντας την υδρόλυση.

\”Επέλεξαν να μην εμφανιστούν\” δήλωσε ο δήμαρχος Σφακίων εξηγώντας ότι τα δύο σκάφη με τους ακτιβιστές δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το πλοίο λόγω των καιρικών συνθηκών που θα αντιμετώπιζαν.

Τα μέλη της αποστολής, έκαναν \”αισθητή\” την παρουσία τους, αφήνοντας σημαδούρες στη θάλασσα που αποτυπώνουν το ελληνικό χώρο της ΑΟΖ.

Έτσι, τα δύο σκάφη, Thomas 2 και Thomas 3, μετά από ένα 24ωρο περίπου που έπλεαν νοτιοδυτικά της Κρήτης, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το πλοίο Cape Ray, επιστρέφουν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας εκεί όπου βρίσκεται το σκάφος \”Αγ. Νικόλαος\”, το οποίο είχε \”εγκαταλείψει\” την αποστολή τη νύχτα για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, επικοινωνώντας το Flashnews.gr με το δήμαρχο Σφακίων, Παύλο Πολάκη, που βρίσκονταν σε σκάφος της αποστολής ανοιχτά της θάλασσας, μας ενημέρωσε ότι αυτή την ώρα τα σκάφη βρίσκονται 100 μίλια δυτικά της Κρήτης αναζητώντας το Cape Ray, το οποίο υπολογίζουν ότι έχει βρίσκεται δυτικά ή πιο νότια.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Πολάκης, οι ακτιβιστές πρόκειται να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα, πανό με τα οποία θα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η ελληνική ΑΟΖ να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά.

Ο καιρός δυστυχώς δε βοηθά τα σκάφη στο σκοπό τους.

Το βράδυ οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στη νότια Κρήτη δεν επέτρεψαν την συνέχιση του ταξιδιού του σκάφους Άγιος Νικόλαος το οποίο επέστρεψε στην Παλαιόχωρα για λόγους ασφάλειας (δείτε εδώ)

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook