Πλημμύρισε ο δρόμος της Παλαιόχωρας στο ανοικτό τουρνουά γρήγορου σκακιού!
Μπορεί τη προηγούμενη μέρα να είχαμε πληθώρα ισοπαλιών αλλά στον χθεσινό 6ο γύρο απολαύσαμε μία από τις πιο μαχητικές αγωνιστικές του πρωταθλήματος! Από τις 12 πρώτες σκακιέρες μόνο οι δύο είχαν κατάληξη την ισοπαλία ενώ στις υπόλοιπες τα θεωρητικά φαβορί εύκολα ή δύσκολα πήραν τις νίκες, μοναδική έκπληξη η νίκη του ΙΜ Lekic D. (MNG) επί του Zubarev Al. (UKR). 
Στην κορυφή τις βαθμολογίες έχουν απομείνει τρεις παίκτες που ισοβαθμούν με 5,5 βαθμούς και αυτοί είναι ο GM Delchev Al. (BUL). o GM Gupta Ab. (IND) και ο Mirzoev Az. (AZE). Εξαιρετικά ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ο σημερινός γύρος όπου τα δύο πρώτα ονόματα του τουρνουά Delchev και Gupta αναμετριούνται μεταξύ τους ενώ και στο 2ο τραπέζι ο Mirzoev θα αντιμετωπίσει τον GM Alb. David από την Ιταλία. 
Από τους Έλληνες παίκτες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιούν ο Παπασημακόπουλος Αλ. Και ο Χριστοδούλου Παν. που με 4,5 βαθμούς ισοβαθμούν στην 22-23η θέση. Στην κατηγορία των γυναικών η Κουτσογιαννοπούλου Θεοδώρα ήταν η μοναδική που προχώρησε με νίκη και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς. Στη 2η θέση έχουμε τέσσερις παίκτριες να ισοβαθμούν με μισό βαθμό λιγότερο η Παπαθανασίου Ελισσάβετ, η Chursina Ada (RUS), η Δρακάκη Α.Μ. και η Inna Iasman (FRA) με 3,5 βαθμούς. 
Σημαντικές ισοπαλίες απέσπασαν οι τρεις κορυφαίοι έφηβοι της πόλης μας με πολύ ισχυρούς αντιπάλους, συγκεκριμένα ο Σπύρος Ναούμ έκανε ισοπαλία με τον Έλληνα πολυπρωταθλητή GM Σπ. Σκέμπρη (2473) ο Αργ. Παπαδόπουλος με τον Κινέζο Kang Chuanqi (2327) και ο Γιάννης Καλογερής με τον Ιταλό D. Rombaldoni (2484), Σημαντική νίκη πέτυχε και ο Νίκος Καλυκάκης επί του Ιατρού Αριστείδη κερδίζοντας μέχρι στιγμής 24 μονάδες ΕΛΟ. 
Έτσι ενώ η χτεσινή μέρα να ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές του πρωταθλήματος αδιαμφισβήτητα το τουρνουά γρήγορου σκακιού χθες αργά το βράδυ έκλεψε την παράσταση, με την μεγάλη συμμετοχή, το κέφι ,την ομαδικότητα και αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός των φετινών παράλληλων εκδηλώσεων! Οι παίκτες ήταν ελεύθεροι να συγκροτήσουν ομάδα η οποία είχε τετραμελή σύνθεση με δύο αναπληρωματικούς και ο αριθμός συμμετοχών έφτασε στις τριάντα τρεις ομάδες με πάνω από 150 σκακιστές! 
Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν ο κεντρικός δρόμος της Παλαιόχωρας να κατακλυστεί από σκακιστές και θεατές μιας και το τουρνουά γίνεται υπαίθρια από τις 11 το βράδυ έως τις δύο και μισή το πρωί!
Αναμνηστικά δωράκια από την τοπική αγορά της Παλαιόχωρας, ήταν το συμβολικό έπαθλο των νικητών αλλά η άφθονη διασκέδαση καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν το ουσιαστικό κίνητρο. Τους σκακιστές περίμενε και μία γλυκύτατη έκπληξη αφού η πλατεία γέμισε με πλούσια εδέσματα και γλυκίσματα κάθε λογής από το Ζαχαροπλαστείο Καρακατσάνη ο οποίος ήταν και ο κύριος χορηγός της χθεσινής επιτυχιμένης βραδιάς! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook