Το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας Αμερικανός βομβιστής αυτοκτονίας που επιτέθηκε στα τέλη Μαΐου εναντίον θέσης του στρατού στη βορειοδυτική Συρία.
Ο Μόνερ Μοχάμαντ Αμπού Σάλχα ή Αμπού Χουράια αλ Αμρίκι θεωρείται ο πρώτος Αμερικανός που έχει διαπράξει μία τέτοιου είδους επίθεση από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία τον Μάρτιο του 2011.Το βίντεο, που διαρκεί 17 λεπτά, ανέβηκε χθες Παρασκευή στον ιστότοπο YouTube από το Μέτωπο αλ Νόσρα.
«Θέλω να ξεκουραστώ στη μεταθανάτια ζωή, όχι σε αυτό τον κόσμο. Η καρδιά μου δεν βρίσκεται σε ειρήνη εδώ, ελπίζω ότι θα είναι στον παράδεισο», δήλωσε ο νεαρός αυτός άνδρας στα αραβικά.
«Ήρθα στη Συρία, χωρίς χρήματα, για να αγοράσω μία καραμπίνα ή έναν σάκο. Ο θεός μου έδωσε μία καραμπίνα και έναν σάκο και, στη συνέχεια, μου έδωσε περισσότερα», συνέχισε ο νεαρός.
Ο Αμερικανός πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στις 25 Μαΐου σε μία βάση του συριακού στρατού στην επαρχία Ιμπλίμπ. Έξι ημέρες αργότερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ήταν Αμερικανός πολίτης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα τρία τελευταία χρόνια, έχουν πάει στη Συρία, για να πολεμήσουν 9.000 με 11.000 ξένοι μαχητές.
newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook