Μετά την 2ωρη εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους τα σωστικά συνεργεία άρχισαν τις έρευνες στα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας.

Οι διασώστες ανασύρουν συνεχώς σορούς θυμάτων, με τους Παλαιστίνιους να μετρούν τουλάχιστον 940 νεκρούς και το Ισραήλ 37 νεκρούς στρατιώτες.

Νωρίς το πρωί, εντοπίστηκαν οι σοροί τουλάχιστον 75 Παλαιστινίων. Δεκατρείς σοροί εντοπίστηκαν στη Σετζάγια, μια ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, δεκατρείς στους καταυλισμούς προσφύγων Ντέιρ αλ Μπάλα και Νουσεράιτ και εννέα στη Μπέιτ Χάνουν, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Περίπου 6.000 είναι οι τραυματίες στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι.

Εκεχειρία 12 ωρών

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών που μετέχουν στη διεθνή σύνοδο για τη Μέση Ανατολή που διεξάγεται στο Παρίσι ζήτησαν την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας που συμφώνησε το Ισραήλ με την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

"Ολοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της στρατιωτικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ", δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της ΕΕ.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου, Το πρωι και το μετά τους βομβαρδισμούς. Όλα είναι ισοπεδωμένα . Συντρίμμια παντού.