Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr υπήρξε μεγάλος προβληματισμός στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα ποια θα ήταν η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού που θα μετέφεραν τον Μαζιώτη. 

Η αρχική σκέψη για την Α' πτέρυγα, στην οποία κρατούνται κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς" απορρίφθηκε, εξαιτίας του "φόβου" της ενδεχόμενης επαφής του Μαζιώτη με τους "Πυρήνες".

Το σενάριο της πτέρυγας των "vip" του Κορυδαλλού δεν επικράτησε και συζητήθηκε αυτό των γυναικείων φυλακών με τα ειδικά διαμορφωμένα κελιά για τη "17Νοέμβρη". 

Τελικά αποφασίσθηκε να επιλεγεί μια άλλη φυλακή, στην οποία τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυξημένα και αυτή ήταν το σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές, ο Μαζιώτης θα βρίσκεται υπό 24ωρη επίβλεψη αλλά και φρούρηση με εντολή να δίνεται λεπτομερής αναφορά για κάθε του κίνηση. 

Η "μυστική μεταγωγή"

Η ΕΛ ΑΣ οργάνωσε την επιχείρηση "μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη", με άκρα μυστικότητα και τη συμμετοχή τως ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών της ΕΚΑΜ αλλά και της αντιτρομοκρατικής.

Το πρωί ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή και η είδηση διέρρευσε πολλές ώρες μετά την άφιξη της στις φυλακές και τον εγκλεισμό του Νίκου Μαζιώτη.