Τη θέση ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί εάν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και προχωρήσουν σε συμβιβασμούς, εκφράζει σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Havadis» ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φθάσουμε σε λύση».
Ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δεν θα θέσει σε δημοψήφισμα σχέδιο λύσης, το οποίο γνωρίζει ότι δεν θα γίνει αποδεκτό από το λαό, ενώ αναφέρεται και στις αντιρρήσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου όσον αφορά στις προτάσεις της Λευκωσίας για τη μεθοδολογία αλλά και σε σχέση με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης μεταφέρει την ικανοποίηση του Ν.Αναστασιάδη για το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις, και από τις δύο πλευρές, για όλα τα θέματα ουσίας και παράλληλα διαψεύδει τις πληροφορίες, που αναπαράχθηκαν ευρύτατα από τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ότι ο πρόεδρος της Κύπρου αποχώρησε από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Ντερβίς Έρογλου. 
«Μπορεί κάποια στιγμή οι φωνές να υψώθηκαν κάπως, αλλά γενικώς η συνάντηση ήταν πολιτισμένη» είπε ο Ν.Χριστοδουλίδης.
in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook