Ένας 27χρονος απέσπασε πάνω από 30.000€ εκβιάζοντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους στην Μυτιλήνη Ο συλληφθείς κατάφερε να αποσπάσει από δύο ημεδαπούς, το τελευταίο εξάμηνο, πάνω από 30.000 ευρώ, με το πρόσχημα υψηλών αποδόσεων από επένδυση των χρημάτων τους
Η δράση του έλαβε τέλος, ύστερα από οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας ένας από τους παθόντες του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα
Στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, ενώ στην κατοχή του είχε στιλέτο μήκους 17 εκατοστών
Συνελήφθη, χθες (25.07.2014) το απόγευμα στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός, ηλικίας 27 ετών, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος, κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά, το τελευταίο εξάμηνο, από δύο ημεδαπούς, ηλικίας 28 και 30 ετών, στη Μυτιλήνη, συνολικά πάνω από 30.000 ευρώ, εξαπατώντας τους με το πρόσχημα υψηλών αποδόσεων από επένδυση των χρημάτων τους.
Επίσης, ο 27χρονος συνέχισε την παράνομη δράση του, εκβιάζοντας και απειλώντας τους παθόντες για τη σωματική τους ακεραιότητα, όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν να του δώσουν άλλα χρήματα και ζήτησαν τις υποτιθέμενες χρηματικές αποδόσεις που θα έπρεπε να λάβουν.
Για τη σύλληψη του δράστη και τον τερματισμό της δράσης του, οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και διεξήχθη χθες (25.7.2014) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένας από τους ανωτέρω παθόντες παρουσιάστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, με σκοπό να παραδώσει στον 27χρονο δράστη, μετά από εκβιασμό, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο 27χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μήκους 17 εκατοστών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 35 ναρκωτικά χάπια, καθώς και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
Ο 27χρονος συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
lesvospost.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook