Τους Αμερικάνους φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Νέων Ελληνικών Σπουδών» - το μοναδικό για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των ΗΠΑ- στο Πανεπιστήμιο Drexel στην Φιλαδέλφεια, υποδέχτηκε στη Περιφέρεια Κρήτης η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου.

Πρόκειται για 7 φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel που επισκέπτονται το νησί μας στο πλαίσιο του μαθήματος «Νησιωτική Οικονομία και Κοινωνία της Κρήτης», και συνοδεύονται από τον Κρητικής καταγωγής καθηγητή τους Θεόδωρο Κατερινάκη.

Στην ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης οι φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου ενημερώθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου και το στέλεχος του ΚΕΚΑΠΕΡ Χαράλαμπο Πίτερη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα: Το 'Brand name ΚΡΗΤΗ', τις δράσεις για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, καθώς επίσης για τα σήματα ποιότητας 'Κρητικής Κουζίνας' και 'Επισκέψιμων Οινοποιείων'.

Οι φοιτητές μίλησαν με πολύ θετικά σχόλια για την παραμονή τους στο νησί, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι τα μηνύματα, και οι αρχές που πηγάζουν από το σήμα ποιότητας «Κρήτη-Η γενέτειρα αξιών» ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού όπως είπαν τους έχει εντυπωσιάσει η φιλοξενία, η ζεστασιά των κατοίκων στην ύπαιθρο, και η παράδοση.

Παράλληλα η κ. Βρέντζου συζήτησε με τον κ. Κατερινάκη για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική επιχειρηματικότητα και ενημερώθηκε για το εξειδικευμένο μάθημα "Ελληνικής Επιχειρηματικότητας" που διδάσκεται στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Drexel στις ΗΠΑ.

Το μάθημα «Νησιωτική Οικονομία και Κοινωνία της Κρήτης» διδάσκεται τα τελευταία 8 χρόνια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέων Ελληνικών Σπουδών» που ίδρυσε η Ηρακλειώτισα Δρ. Μαρία Χναράκη, μετά από πρόσκληση του αείμνηστου Κρητικού προέδρου του Drexel Δρ. Κων/νου Παπαδάκη.