Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν. Σχετική ενημερωτική επιστολή εστάλη ήδη προς το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ότι προτείνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επρόκειτο να συναντηθούν την Κυριακή το πρωί, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και επικοινώνησαν τηλεφωνικά. Στην επικοινωνία αυτή, ο πρωθυπουργός του εξέφρασε την πρόθεσή του να τον προτείνει ως νέο επίτροπο για τη χώρα μας.
Η μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες ανοίγει θέμα για το πρόσωπο του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας.
Μιλώντας στο Βήμα, το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, η θέση του επιτρόπου» και δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου» δήλωσε.
Εξάλλου, τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή, βάσει του καταλόγου των επιλαχόντων, αναμένεται να καταλάβει ο Θανάσης Πλεύρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ανακοίνωση του νέου επιτρόπου αρχίζει και η «μάχη» για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας στην Κομισιόν.
Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ή το χαρτοφυλάκιο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις -στο οποίο περιλαμβάνονται τα κοινοτικά κονδύλια και το θέμα της ανεργίας- ή το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.
Από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε στο Βήμα, ότι η επιλογή του κ. Αβραμόπουλου για τη θέση του επιτρόπου είναι «καλή» και «προχωρημένη» και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και της ανακοίνωσε την απόφασή του ότι δεν θα προταθεί εκείνη για τη θέση του επιτρόπου. 
– Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
– Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός και η σύντομη συνομιλία τους έληξε στο σημείο αυτό.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook