Ακόμα πιο περίπλοκα έγιναν τα πράγματα στην κορυφή ανδρών και γυναικών στο 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας.

Η ενημέρωση των διοργανωτών για τον 7ο γύρο:

Τον 7ο γύρο διανύουν οι αγώνες για το 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας και η κατάσταση στην κορυφή αντί να ξεκαθαρίζει περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Την χτεσινή μέρα είχαμε το μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ των δύο πρωτοπόρων GM Goupta Ab. (IND) και GM Delchev Al. (BUL) στο οποίο παρακολουθήσαμε μία συναρπαστική παρτίδα. 
Ο Βούλγαρος  GM είχε διαρκώς το πλεονέκτημα φτάνοντας μάλιστα και σε εντελώς κερδισμένη θέση, κάπου όμως στο τέλος και μετά από μία πεντάωρη μονομαχία παρέβλεψε μία δυνατότητα του αντιπάλου που του έδωσε την ευκαιρία να διασωθεί παίρνοντας την ισοπαλία. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνάρτηση με την γρήγορη ισοπαλία που έγινε και στο δεύτερο τραπέζι μεταξύ του David Alb και του GM Azer Mirzoev (AZE) έδωσε τη δυνατότητα στον GM Rychagov And. (RUS), τον IM Pr. Rao, και τον GM D. Lekic (MNG) κερδίζοντας τους αντιπάλους τους να πιάσουν κορυφή. Εξαπλή ισοβαθμία λοιπόν στο «ρετιρέ» και πλέον οι δύο εναπομείναντες γύροι αναμένονται ιδιαίτερα «καυτοί»!  Συνωστισμός γίνεται και στην κατηγορία γυναικών μιας και επτά παίκτριες ισοβαθμούν στην κορυφή με τους ίδιους βαθμούς! Η WGM Djingarova Em. (BUL), η Καφετζή Αγγ., Κουτσογιαννοπούλου Θεοδ., Egorova Ay. (RUS), Chursina Ada (RUS), Μαρκάκη Σοφία και Iasman In. (FRA), έχουν όλες από 4 βαθμούς.
Εντωμεταξύ καθημερινά έχουμε και νέες παράλληλες εκδηλώσεις δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα εκπληκτική σε όλους τους παρευρισκόμενους. Τη χτεσινή μέρα ανέλαβε το χορευτικό συγκρότημα Σελίνου να ταξιδέψει παίκτες και συνοδούς σε όλη την Ελλάδα! Χοροί Κρητικοί, Νησιώτικοι,  Δημοτικοί συμπεριελάμβανε το ρεπερτόριο τους οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό και στη συνέχεια τους παρέσυραν σε μία ατέλειωτη διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες! 
Βλέποντας αυτές τις ωραίες στιγμές που ξετυλίγονται καθημερινά στην Παλαιόχωρα αναδεικνύοντας την κουλτούρα μας, την Κρητική φιλοξενία τότε δεν είναι δύσκολο να αναλογιστούμε γιατί αυτό το τουρνουά ξεχώρισε και αγαπήθηκε τόσο πολύ μέσα στην σκακιστική κοινωνία και στα λίγα χρόνια που περάσανε αποτελεί πλέον την κορυφαία διοργάνωση στην Ελλάδα! 

Η ενημέρωση για τον 6ο γύρο:

Μπορεί τη προηγούμενη  μέρα να είχαμε  πληθώρα ισοπαλιών αλλά στον 6ο γύρο απολαύσαμε μία από τις πιο μαχητικές αγωνιστικές του πρωταθλήματος! Από τις 12 πρώτες σκακιέρες μόνο οι δύο είχαν κατάληξη την ισοπαλία ενώ στις υπόλοιπες τα θεωρητικά φαβορί εύκολα ή δύσκολα πήραν τις νίκες, μοναδική έκπληξη η νίκη του ΙΜ Lekic D. (MNG) επί του Zubarev Al. (UKR). Στην κορυφή τις βαθμολογίες έχουν απομείνει τρεις παίκτες που ισοβαθμούν με 5,5 βαθμούς και αυτοί είναι ο GM Delchev Al. (BUL). o GM Gupta Ab. (IND) και ο Mirzoev Az. (AZE). Εξαιρετικά ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ο σημερινός γύρος όπου τα δύο πρώτα ονόματα του τουρνουά Delchev και Gupta αναμετριούνται μεταξύ τους ενώ και στο 2ο τραπέζι ο Mirzoev θα αντιμετωπίσει τον GM Alb. David από την Ιταλία. 
Από τους Έλληνες παίκτες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιούν ο Παπασημακόπουλος Αλ. Και ο Χριστοδούλου Παν. που με 4,5 βαθμούς ισοβαθμούν στην 22-23η θέση. Στην κατηγορία των γυναικών η Κουτσογιαννοπούλου Θεοδώρα ήταν η μοναδική που προχώρησε με νίκη και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς. Στη 2η θέση έχουμε τέσσερις παίκτριες να ισοβαθμούν με μισό βαθμό λιγότερο η Παπαθανασίου Ελισσάβετ, η Chursina Ada (RUS), η Δρακάκη Α.Μ. και η Inna Iasman (FRA) με 3,5 βαθμούς. Σημαντικές ισοπαλίες απέσπασαν οι τρεις κορυφαίοι έφηβοι της πόλης μας με πολύ ισχυρούς αντιπάλους, συγκεκριμένα ο Σπύρος Ναούμ έκανε ισοπαλία με τον Έλληνα πολυπρωταθλητή GM Σπ. Σκέμπρη (2473) ο Αργ. Παπαδόπουλος με τον Κινέζο Kang Chuanqi (2327) και ο Γιάννης Καλογερής με τον Ιταλό D. Rombaldoni (2484), Σημαντική νίκη πέτυχε και ο Νίκος Καλυκάκης επί του Ιατρού Αριστείδη κερδίζοντας μέχρι στιγμής 24 μονάδες ΕΛΟ. 
Έτσι ενώ  η χτεσινή μέρα να ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές του πρωταθλήματος αδιαμφισβήτητα  το τουρνουά γρήγορου σκακιού χθες αργά το βράδυ έκλεψε την παράσταση,  με την μεγάλη συμμετοχή, το κέφι ,την ομαδικότητα και αποτέλεσε  το κορυφαίο γεγονός  των φετινών παράλληλων εκδηλώσεων! Οι παίκτες ήταν ελεύθεροι να συγκροτήσουν ομάδα η οποία είχε τετραμελή σύνθεση με δύο αναπληρωματικούς και ο αριθμός συμμετοχών έφτασε στις τριάντα τρεις ομάδες με πάνω από 150 σκακιστές! Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν ο κεντρικός δρόμος της Παλαιόχωρας να κατακλυστεί από σκακιστές και θεατές μιας και το τουρνουά γίνεται υπαίθρια από τις 11 το βράδυ έως τις δύο και μισή το πρωί!
Αναμνηστικά δωράκια από την τοπική αγορά της  Παλαιόχωρας, ήταν  το συμβολικό έπαθλο των νικητών αλλά η άφθονη διασκέδαση καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν το ουσιαστικό κίνητρο. Τους σκακιστές  περίμενε και μία γλυκύτατη έκπληξη αφού η πλατεία  γέμισε με πλούσια εδέσματα και γλυκίσματα κάθε λογής από  το Ζαχαροπλαστείο Καρακατσάνη ο οποίος ήταν και ο κύριος χορηγός της χθεσινής επιτυχημένης βραδιάς!  


Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.